“Щоб бути успішним, треба багато займатися”: як вінницькі кікбоксери готуються до змагань

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Вінницькі кікбоксери на тренуванні. Фото: Суспільне Вінниця

Вихованці спортивного клубу “Торнадо” обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи готуються до Кубка України з кікбоксингу ISKA, який з 30 листопада по 3 грудня пройде в Києві. На ці змагання вінницькі кікбоксери поїдуть у статусі призерів жовтневого чемпіонату світу у німецькому Мюнхені.

Як розповів Суспільному тренер Валерій Довбня, звідти привезли 19 медалей, з них – 4 золотих.

На цих змаганнях брали участь п’ять континентів, 38 країн і близько двох тисяч спортсменів. Тобто доволі потужні змагання. Саме вінницьких, нас було дев’ять, які потрапили до складу збірної України”, — розповів Валерій Довбня.

Фото: Суспільне Вінниця

Кікбоксинг ISKA — це різновид єдиноборств, де дозволені удари ногами в корпус та в голову. На тренуванні спортсмени розминаються, роблять розтяжку, працюють над комбінаціями. Кубок України в Києві — це відбіркові змагання на наступний чемпіонат світу, який пройде у Відні.

Вінницькі спортсмени на тренуванні. Фото: Суспільне Вінниця

Три медалі на чемпіонаті світу у жовтні здобув 17-річний Артем Денисенко. Суспільному розповів, що кікбоксом займається майже 11 років. У Мюнхені здобув повний комплект нагород в абсолютній ваговій категорії.

В Semi-контакті 2-ге місце, в К1 у мене третє місце, а в Light-контакті – перше місце. Абсолют, так, це лотерея. Але з моєю вагою — 115 кг — найчастіше таких, як я, мало, тому в цій лотереї виграю я. Суперники — 100, 90, значно менші, ніж я.

“Золото” та “срібло” у колекції 12-річної Марії Довбні. Дівчина розповіла, що медалі це результат тренувань.

Подобається той адреналін перед виступом, хвилювання. Коли тренуєшся, а потім показуєш і виграєш, то видно, що тренувався не просто так. Це дуже класно”, — розповіла Марія Довбня.

Фото: Суспільне Вінниця

Дві “бронзові” медалі на чемпіонаті у Мюнхені здобув 13-річний Антон Домбровський. Хлопчик виступав у двох категоріях кікбоксу. Нині тренується тричі на тиждень,

Semi-контакт — це до першого попадання, а Light-контакт — це 20% контакту до першого зауваження. Щоб бути успішним в кікбоксингу, треба багато займатися, мати гарні фізичні навички, силу, дихання”, — розповів Антон Домбровський.

Три “бронзи” у Мюнхені здобув 17-річний Андрій Бондар. Нині спортсмен посилено тренується, бо на Кубку України теж розраховує здобути медалі.

Приходжу на тренування, і мені завжди цікаво щось нове дізнатися, попрацювати. Змагання — це перевірка того, чого ти навчився. Потрібно перше місце точно зайняти”, — сказав Андрій Бондар.

Новини України