Початок опалювального сезону на Кіровоградщині. Без тепла залишаються 21 будинок у двох містах

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Радіатор централізованого опалення. Фото ілюстративне: Суспільне Кропивницький

У Кіровоградські області працюють всі котельні систем централізованого теплопостачання. Однак без опалення на 22 листопада залишаються шість будинків в обласному центрі та 15 будинків у місті Світловодськ Олександрійського району.

Директорка обласного департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Ольга Довжук під час брифінгу розповіла, що з опаленням на 22 листопада усі школи, дитячі садки, лікарні й заклади соціальної сфери регіону, а відсутність тепла у 21 житловому будинку пов’язана з поривами на внутрішньобудинкових та магістральних теплових мережах.

"Аварійні бригади теплопостачальних підприємств усувають пориви протягом доби. Адже за нормами чинного законодавства, перерва у наданні послуг з теплопостачання не має перевищувати добу".

На теплопостачальних підприємствах сформували 47 аварійних бригад, на водопровідно-каналізаційних підприємствах – 20 бригад. Загальна кількість працівників у цих бригадах – 376 людей.

"Вони забезпечені 141 аварійною машиною та спеціальною технікою. Всі вони вже працюють".

У Кропивницькому працюють усі 23 котельні. Це дані на 22 листопада від директора комунального підприємства "Теплоенергетик" Олександра Чельника.

"Опівночі ремонтні бригади завершили ліквідацію пориву у мікрорайоні Шкільний. На ранок опалення відновили у раніше відключених 13 будинках, школі й дитячому садку".

За інформацією керівника "Теплоенергетика", на час усунення пориву в центральній частині міста без тепла залишаться житлові будинки за адресами: вулиця Преображенська, 6, 8, 10, 12, 3а, Острівська, 2, Гоголя, 85, 86, Тараса Карпи, 47, 51, Шульгиних, 39, 41, 43.

Коли на Кіровоградщини розпочався опалювальний сезон

За інформацією Ольги Довжук, автономні котельні почали подавати тепло у школи, дитячі садки, інтернати й лікарні 10 жовтня. 1 листопада запустили котельні комунального підприємства "Власівські мережі", 3 листопада – підприємства "Світловодськпобут", 6 листопада – Долинського міського комунального господарства, 8 листопада – олександрійського "Теплокомуненерго" та кропивницького "Теплоенергетика". Опалювальний сезон в обласному центрі розпочався 13 листопада.

Як підготувались до відключень електрики

На водопостачальних підприємствах мають 154 генератори, на теплопостачальних підприємствах – 85, сказала керівниця департаменту.

"Практично всі найбільш котельні підприємств комунальної теплоенергетики області мають резервне живлення. Робота з облаштування резервного живлення – другого вводу – на котельнях та насосних станціях триває".

Новини України