Справа екссекретаря Полтавської міської ради Карпова: у суді призначили розгляд по суті

За інформацією: Суспільне Полтава.

Суспільне Полтава

У Полтавському окружному адмінсуді 21 листопада завершили підготовче засідання у справі щодо відсторонення із посади секретаря Полтавської міськради Андрія Карпова. Далі мають розпочати розгляд по суті.

Про це повідомила із місяця подіє кореспондентка Суспільного.

21 листопада у Полтавському окружному адмінсуді відбулося підготовче засідання у справі щодо поновлення на посаді екссекретаря міськради Андрія Карпова. Він просить суд визнати протиправним і скасувати рішення депутатів про позбавлення його повноважень секретаря. А ще хоче, щоб його поновили на посаді та стягнути заробітну плату за час вимушеного прогулу.

Сторони у суді представляли адвокати: зі сторони позивача – Карпова та відповідача – Полтавської міськради.

Судді розглянули клопотання адвокатів позивача щодо зловживання процесуальними правами. Воно стосувалося відкладення підготовчого засідання з 31 жовтня на 8 листопада у зв’язку з тим, що не прийшов представник міськради. У задоволенні клопотання відмовили, оскільки, за словами судді Наталі Слободянюк, суд не вважає це зловживанням.

Адвокат Андрія Карпова та представник Полтавської міської ради. Суспільне Полтава

Після цього суддя запитала у сторін, чи може призначати розгляд справи по суті.

"Всі заяви, всі докази були подані. Можливо призначити справу до судового розгляду і закрити підготовче судове засідання", – відповів представник Андрія Карпова Арсеній Санін.

Із цим погодився і представник від Полтавської міської ради Олександр Дзюбло.

Справу почнуть слухати по суті від 7 грудня 2023.

Чому Андрія Карпова звільнили з посади секретаря міської ради

Із посади секретаря Полтавської міської ради Андрія Карпова усунули 28 липня 2023-го року. Під час таємного голосування рішення підтримав 31 депутат, ще один бюлетень був зіпсований.

На засіданні депутат міської ради від "Рідного міста" Едуард Волков оголосив, що Карпов, зокрема, не скликав сесії на вимогу депутатів та не виконував свої повноваження, за час його роботи невчасно розпочали покіс трави, є незадовільний стан каналізації та доріг у громаді. Це й стало причиною для звільнення.

Андрій Карпов ці звинувачення відкинув, з рішенням та проведенням сесії загалом не погодився. Назвав це "захопленням влади" і наклав "вето" на рішення. Проте пізніше він передав офіційні печатки Катерині Ямщиковій, яку призначили на посаду секретаря.

Новини України