У Полтаві розпочалося голосування за перейменування вулиці Пушкіна та Сонячного парку

За інформацією: Суспільне Полтава.

Вулиця Пушкіна у Полтаві. Фото: Суспільне Полтава

Голосування за зміну назв вулиці Пушкіна та Сонячного парку у Полтаві стартувало 20 листопада. Триватиме воно протягом двох тижнів. Рішення про його початок ухвалили 15 листопада на засіданні виконавчого комітету.

Перейменування вулиці Пушкіна

Вулицю у Полтаві, яка названа на честь російського поета Олександра Пушкіна, мають перейменувати. Як повідомила Суспільному фахівчиня комунальної організації "Інститут розвитку міста" Аліна Лугова, на голосування винесли дві пропозиції – це Віталія Грицаєнка або Юліана Матвійчука, які полягли під час оборони України від російської армії. Обидва воїни проживали у Полтаві.

Вулиця Пушкіна у Полтаві. Фото: Суспільне Полтава

Питання про зміну назви цієї вулиці порушують вдруге. Спочатку вона була у переліку топонімів, назви яких мали змінити під час третьої черги. Однак, 4 липня робоча група з питань перейменування ухвалила відтермінувати обрання нової назви для вулиці Пушкіна. Це зробили через велику кількість поданих пропозицій.

Перейменування Сонячного парку

До назви Сонячного парку пропонують додати ім’я загиблого воїна з Полтавщини Євгенія Браха. На голосування винесли лише такий варіант нової назви, оскільки так вирішили під час засідань робочої групи, повідомила Суспільному фахівчиня комунальної організації "Інститут розвитку міста" Аліна Лугова.

Як проголосувати за перейменування вулиці Пушкіна та Сонячного парку

Підтримати подані пропозиції можна лише онлайн на електронній платформі "E-Dem".

  • Проголосувати за перейменування вулиці Пушкіна можна за цим посиланням.
  • Проголосувати за перейменування Сонячного парку можна за цим посиланням.

Голосування розпочалося о 9:00 20 листопада і триватиме до 9:00 4 грудня, сказала фахівчиня комунальної організації "Інститут розвитку міста" Аліна Лугова. Після голосування та опрацювання результатів нові назви мають затвердити на сесії Полтавської міської ради.

Процес перейменування вулиць у Полтавській ТГ

Питання щодо перейменування вулиць у Полтавській міськраді почали розглядати від червня 2022-го. А приймати пропозиції щодо зміни назв – через два місяці.

16 грудня 2022-го завершили голосування щодо перейменування 71 топоніма першої черги. Затвердили нові назви 10 березня 2023-го під час сесії міської ради.17 січня у Полтаві почали обговорення варіантів перейменування вулиць другої черги. А 9 березня визначили термін голосування. Змінили назви для майже сотні вулиць другої черги 19 травня 2023-го.

Робоча група з питань перейменування почала розглядати пропозиції до зміни назв топонімів третьої черги 30 травня 2023-го року. 28 серпня у Полтавській громаді завершилося голосування.

Усього у Полтавській громаді планують перейменувати близько п’яти сотень вулиць. Робити це будуть у кілька черг.

Новини України