Можна перепочити. У ВМС назвали причини «затишшя» з обстрілами, але є нюанс

Можно отдохнуть. В ВМС назвали причины "затишья" с обстрелами, но есть нюанс

Росія на обстрілювала Україну в ніч на понеділок, 20 листопада, через шторм, що разгулявся на морі та навіть не виводила авіацію. Хоча така погода і дає українцям можливість перепочити від атак, але створює труднощі для цивільного судноплавства.

Таку думку висловив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його заяву в ефірі телемарафону.

"В першу чергу це пов'язано зі штормовою погодою. Ситуація в морі зараз була досить складна, шторм досить сильний, деякі судна навіть з якорів зривало. Виходити в таких умовах сенсу немає, зброю використовувати далекобійну фактично неможливо. Навіть авіація не працювала, наскільки мені відомо. Тому, відповідно, через це відносно така спокійна ніч у нас була", — пояснив він.

За його словами, сезон штормів зазвичай тривалий, тому це дозволить українцям трохи перепочити від обстрілів.

"Але сказати, що це добре, теж не можна, тому що це впливає і на цивільне судноплавство. Єдине, що в таких погодних умовах наш ворог не може діяти. Це дає можливість трошки перепочити усім, хто задіяний безпосередньо до виконання обов'язків", — сказав Плетенчук.

 

Джерело

Новини України