Запорізькі підприємці зареєстрували майже сім тисяч касових апаратів

З початку року суб’єкти підприємництва області зареєстрували у податковій службі 6714 реєстраторів розрахункових операцій. Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Дмитро Шаповалов, представники бізнесу оформили 5124 програмних РРО та 1590 класичних касових апаратів.

При цьому, за жовтень підприємці оформили 968 програмних РРО та 229 класичних реєстраторів розрахункових операцій.

Нагадаємо, програмне забезпечення сучасних апаратних та програмних РРО вільно інтегрується із бухгалтерськими, іншими програмами, зокрема, в частині створення та ведення номенклатури товарів.

Податкова служба надає безкоштовне програмне забезпечення для ПРРО, яке можна встановити на комп’ютер, ноутбук, смартфон, планшет та інший гаджет, які працюють на платформах WEB, Android, iOS та Windows. Завантажити його можна за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/. 

Для реєстрації програмного РРО необхідно перейти в Електронний кабінет платника і виконати декілька функцій, зокрема, подати заяву для реєстрації господарського об’єкту, ПРРО та касирів. Детальна інформація про реєстрацію ПРРО або РРО – за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/695868.html. 

Источник

Новини України