Кам’янське: у центрі буде «Епіцентр»

Він буде по проспекту Свободи, повідомляють наші читачі.
Зараз у приміщенні колишнього «Укртелекому» ведуться активні ремонті роботи, сьогодні над входом вже з’явилася і вивіска (на фото). Якщо тут справді буде відомий на всю Україну гіпермаркет, то його можна вважати першим у нашому місті. Адже той, що нині знаходиться на Лівобережжі, формально знаходиться на землі, яка належить Дніпровському (колишньому Петриківському) району Дніпропетровської області. Люди, які бачили це будівництво, дуже задоволені – адже більшості кам’янчан не дуже зручно їздити за тим чи іншим необхідним товаром на лівий берег. Так що будемо сподіватися, що по проспекту Свободи скоро з’явиться популярний будівельний (і не лише будівельний) гіпермаркет.
Все те, що відбувається, фактично означає кінець «Укртелекому», колишньої всесильної держаної монополії у сфері телефонного зв’язку. Люди старшого, та й середнього поколінь добре пам’ятають, як важко було домогтися встановлення в квартирі дротового, а інших тоді не було,телефону. Доводилось роками чекати у черзі, часто-густо «домовлятись» з працівниками-телефоністами, щоб врешті-решт у квартирі весело задзвонив телефон. Була ще й проблема якості зв’язку: він іноді просто пропадав, то були негаразди на телефонних станціях, то рвалися (або рвали і крали) кабелі. І тоді споживач місяцями міг чекати, коли його лінію врешті-врешт полагодять, хоча платню телефоністи брали без будь-яких перебоїв. Коли хтось занадто обурювався такою роботою зв’язківців, йому досить нахабно відповідали: шукайте собі іншу фірму зв’язку або ж дзвоніть в рейку.
Але прийшов ринок, і інші фірми з’явилися. Передусім це – оператори мобільного зв’язку, також Інтернет-провайдери. Виявилось, що монополії у «Укртелекому» вже немає, і клієнти масово пішли від цієї контори. Бо створити власного мобільного оператора або якісного Інтернет-провайдеру тут не змогли. Зате ціни були, як то кажуть, «ахові» – в 2010 році просто переоформлення дротового телефону з одного власника житла на інший, при цьому більше нічого робити було не треба, бо були і протягнуті кабелі, був і робочий номер, як казали, «пара», коштувало близько 1000 гривень, тобто по тодішньому курсу день 120 доларів! Звісно, дешевше і простіше було купити «мобілку» з карткою. Так «Укртелеком» розгубив клієнтів. Не допомогла і приватизація – структуру купила найбагатша людина України Рінат Ахметов, але й після цього якогось прориву у роботі цієї згасаючої структури не настало. І от тепер – логічний фініш колись однієї з наймогутніших структур періоду СРСР і початку Незалежності України. В тому числі і у центрі Кам’янського.
І ось іще один момент. Відкриття нового «Епіцентру» дає надію, що війна незабаром закінчиться, і українська економіка буде відроджуватись. Бо власники мережі «Епіцентрів» – дуже багаті та впливові люди у Києві, які знають набагато більше прости громадян. І вони б не стали вкладати кошти у нові проєкти, якщо б не були впевнені, що нові гіпермаркети працюватимуть, і покупці з грошима в них обов’язково будуть. Так що сподіваємось на краще.

Джерело

Новини України