«Пункти незламності» на Кіровоградщині за півтора місяця відвідали понад півтори тисячі людей

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Табличка на вході в «пункт незламності». Фото ілюстративне: Суспільне Кропивницький

"Пункти незламності", облаштовані на території Кіровоградської області, відвідали 1700 людей. Це дані на 17 листопада. Пункти працюють з початку жовтня.

У регіоні забезпечили функціонування 737 "пунктів незламності", розповіли на онлайн-нараді координаційного штабу щодо організації та функціонування роботи пунктів незламності. З 358 пунктів, створених органами місцевого самоврядування, 136 працюють за графіком, 222 готові до роботи. Розраховані ці пункти на 36800 людей.

"Наразі пункти незламності відвідали 1700 людей. Вони (пункти — ред.) забезпечені засобами автономної генерації електроенергії, автономного освітлення та опалення, доступу до інтернету, запасом паливо-мастильних матеріалів, питної та технічної води, продуктів, гігієнічних засобів".

На початок жовтня, за інформацією першого заступника начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації Павла Конопка, на Кіровоградщині працювали 732 стаціонарні "пункти незламності". 358 пунктів облаштували за гроші органів місцевого самоврядування, 172 – коштом бізнесу, 136 облаштували мережі "Розетка", "Нова пошта", заправляльні комплекси, 54 — управління Держслужби з надзвичайних ситуацій, чотири – на залізничних вокзалах, 22 у відділеннях "Укрпошти".

На Кіровоградщині на 24 листопада 2022 року облаштували 321 пункт. У березні 2023-го їх роботу призупинили, у жовтні відновили.

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Кіровоградська область двічі пережила блекаут після обстрілів російською армією критичної інфраструктури. Це було у січні цього року та листопаді 2022-го. Тоді жителі області майже добу були без водо- й теплопостачання, електрики й зв’язку.

Знайти найближчий пункт незламності можна на онлайн-мапі.

Новини України