В США стартували навчання українців на винищувачах F-16 — Пентагон

В США стартовали учения украинцев на истребителях F-16 — Пентагон

У США вже розпочалася підготовка українських пілотів на винищувачах F-16. Крім того, навчання українські військові проходять і в Європі.

Про це йдеться на сайті Пентагону.

"Міністерство оборони вже бере участь у навчанні готових українських пілотів керувати літаком F-16. Паралельно вирішується питання щодо забезпечення України запасними частинами для цих літаків", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що українські пілоти проходять навчання на літаках також у Європі. Загалом, наша держава отримає винищувачі від Нідерландів, Данії та Норвегії, які оголосили про намір здійснити постачання, вивівши літаки з власних ВПС.

"Щоб гарантувати українським пілотам успіх в експлуатації F-16, вони проходять навчання у США та Європі як із льотної експлуатації, так і з технічного обслуговування", — зазначили в Міноборони США.

Крім того, Україна отримає і запасні запчастини до літаків, оскільки без них винищувачі можуть бути виведені з експлуатації за кілька місяців. У США планують створити запас запчастин для літаків на 90 днів.

"Ми не дозволимо цьому статися. І якщо інші країни не нададуть запасні частини, ми знайдемо та надамо їх", — сказав Лапланте.

https://tsn.ua/ato/v-ssha-startuvali-navchannya-ukrayinciv-na-vinischuvachah-f-16-pentagon-2452600.html

Джерело

Новини України