Вилучили п’ять тонн тютюнової сировини: на Прилуччині правоохоронці викрили незаконне виготовлення цигарок

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Поліція Чернігівської області

У Прилуцькому районі на Чернігівщині викрили та припинили діяльність групи людей, які займались незаконним виготовленням та збутом тютюнових виробів. Правоохоронці у них вилучили п'ять тонн сировини на чотири мільйони гривень.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області на своєму сайті.

За інформацією поліції, троє жителів Прилуцького району віком від 28 до 39 років у господарському приміщенні зберігали, подрібнювали тютюнову сировину та виготовляли цигарки без марок акцизного податку.

Виготовлену продукцію продавали на всій території України.

Правоохоронці викрили незаконне виготовлення цигарок у Прилуцькому районі. ФОТО: Поліція Чернігівської області

13 листопада поліцейські провели обшуки за місцем проживання людей, які були задіяні у виготовленні такої продукції, та вилучили 1 307 мішків тютюну (п'ять тонн), обладнання для виготовлення цигарок та шість дробарок.

Поліцейські проводять обшук. ФОТО: Поліція Чернігівської області

Вартість вилученої тютюнової сировини складає майже чотири мільйони гривень.

Вилучені правоохоронцями цигарки. ФОТО: Поліція Чернігівської області

Наразі вирішується питання про повідомлення причетним підозри за частиною 3 статті 204 Кримінального кодексу України: незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.

Слідство триває.

Новини України