Петиція про присвоєння звання Героя України (посмертно) дружківчанину: Збір підписів продовжується

На сайті офіційного інтернет-представництва президента України продовжується збір підписів під петицією про присвоєння нагороди Герой України (посмертно) загиблому військовослужбовцю із Дружківки Данилу Меншикову. Наразі зібрано 9803 підписи з 25 тисяч необхідних, до кінця збору залишається 64 дні.

На момент загибелі Данилу Меншикову було 21 рік. Автор петиції зазначає, що військовослужбовець з перших днів повномасштабного вторгнення поповнив ряди захисників України. «Потрапивши до 81 бригади 122 батальйону, приймав участь в боях на Луганському напрямку — Лисичанськ, Северодонецьк та Рубіжне. Разом з побратимами боронив цілісність нашої держави та виганяв ворога з населених пунктів Лиман, Святогірськ, Дробишево, Бахмут, Марʼїнка та Авдіївка Донецької області. Був багато разів ранений та контужений», — пише автор петиції.

Після отримання травми, пов’язаної з проходженням військової служби, був списаний в Добропільському войськоматі, де написав «відказну» та пішов далі зі своїми побратимами. Після тривалого лікування був переведений до 2 бригади в 33 інженерний батальйон та продовжив нести службу на Запорізькому напрямку.
Загинув Меншиков Данило Миколайович 22 вересня 2023 року поблизу східної околиці села Червона Криниця Пологівського району Запорізької області.

Підписати петицію можна за посиланням.

 

Джерело

Новини України