У Полтаві людям безплатно перевірили рівень цукру у крові

За інформацією: Суспільне Полтава.

У Полтаві людям безплатно перевірили рівень цукру у крові. Фото: Суспільне Полтава

Безплатну перевірку рівня цукру у крові влаштували в Полтаві до Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом.

"Записуємо дані пацієнта – прізвище, ім’я, по-батькові, адресу і власне приступаємо до процедури. Обробляємо руки, обробляємо пальчик пацієнта, вставляємо індикатор, робимо прокол скарифікатором і за допомогою глюкометра перевіряємо результат", — каже медсестра 2-ї лікарні Полтави Ліна Чубенко.

Надія Кудряшова. Фото: Суспільне Полтава

73-річна Надія Кудряшова із Сєвєродонецька виміряла рівень цукру у крові.

"Чай я п’ю без цукру, раніше, коли молодша була, я пила з цукром і з цукерками. А зараз, звісно, я стараюся, бо вже старість", — каже переселенка із Сєвєродонецька Луганської області Надія Кудряшова.

Акцію влаштували у всіх міських лікарнях Полтави, які мають поліклініки, та центрах первинної-медико-санітарної допомоги, розповів директор міського департаменту охорони здоров’я Сергій Котов.

Юлія Касіч, ендокринологиня 2-ї лікарні Полтави. Фото: Суспільне Полтава

"Цукровий діабет – це хронічне захворювання, яке виникає в результаті абсолютної або відносної недостатності вироблення інсуліну. Цукровий діабет буває двох типів. Перший тип – пацієнти на інсулінотерапії пожиттєво. Другий тип – це цукрознижувальна терапія і дієтотерапія. Нормальні показники цукру крові для здорової людини – від 3,3 до 5,5 мілімоль на літр. Через дві години після їжі – до 7-8 мілімоль на літр", — каже ендокринологиня 2-ї лікарні Полтави Юлія Касіч.

За словами Юлії Касіч, у Полтаві 12,5 тисяч жителів мають діабет, 132 із них – діти.

Новини України