Вода просочилася крізь стіни та стелю. У Кропивницькому під час зливи затопило багатоповерхівку

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

У кропивницькому під час зливи затопило багатоповерхівку. Фото: Суспільне Кропивницький

Мешканка будинку Ірина Сахарова розповіла, недільний ранок розпочався зі збирання води. Будинок затопило під час зливи. Вода текла по стінах та капала зі стелі.

"Чоловіки оглянули, чи є потрапляння води на щитову, взяли ключ і піднялися на покрівлю і сказали, що там забита листям зливна система".

Через це, припускає мешканка Надія Палазієнко, вода зібралася на даху.

"Всю ніч був сильний дощ, води багато і вона не мала куди діватися і вона пішла по шпаринах у квартири та під’їзди. Біля щитової ми витирали, не пускали воду, щоб не пішло до електрики".

Ці світлини зробила мешканка верхнього поверху у своїй квартирі. Воду збирала у тазики. Фото: Ліна Бутенко

Квартира мешканки будинку на п’ятому поверсі. Фото: Ліна Бутенко

Олена Козлова боїться у квартирі вмикати світло, щоб не замкнуло.

"Затопила всю стіну, туалет затопило. Не було такого".

Під час зливи затопило багатоповерхівку. Фото: Суспільне Кропивницький

Цей будинок на балансі об’єднаного житлово-будівельного кооперативу. Головна інженерка Ірина Федорашко сказала, на заявку від жителів виїздив слюсар-сантехнік. З його слів, у будинку на покрівлі перед входом в зливову каналізацію була засмічена решітка, мешканці самі прочистили і система працює добре.

"Ми перевіримо повторно, як там по засміченню, додатково проллємо відро води. Труби у цьому будинку поміняні на пластикові".

Сказала, зливові стоки мають чистити раз на три місяці, встигають не завжди. Під час сильного вітру і дощу вони засмічуються опалим листям.

"В наші обов’язки входить обслуговування внутрішньо будинкових систем, поточний ремонт систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення, електропостачання, прибирання прибудинкових територій".

За інформацією інженерки, протягом дня дах і стік обстежили повторно. З’ясували, що будинок під час зливи затопило через засмічений стік.

Новини України