Переговори з ЄС: Кабмін погодив два законопроекти

Переговоры с ЕС: Кабмин согласовал два законопроекта

Кабінет міністрів погодив два важливі законопроекти, ухвалення яких є умовою для початку переговорів щодо вступу України до Євросоюзу. Про це у вівторок, 14 листопада, повідомили міністр юстиції Денис Малюська у Facebook та представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

За словами Малюськи, уряд на сьогоднішньому засіданні погодив законопроекти:

  • про збільшення кількості співробітників НАБУ на 300 осіб (поетапно, по 100 протягом кожного з наступних років);
  • про виключення окремих положень із закону про запобігання корупції, що зменшують ефективність механізму декларування активів.

"Прийняття цих двох законопроектів означатиме виконання одразу двох із чотирьох ключових рекомендацій, які надала нам Єврокомісія у своєму звіті щодо розширення", – зазначив міністр.

У свою чергу Мельничук уточнив, що першим законопроектом пропонується збільшити кількість співробітників НАБУ з 700 до 1000. При цьому кількість начальницького складу хочуть збільшити з 500 до 750 осіб.

А другим законопроектом, за його даними, планується скасування обмежень повноважень НАБУ щодо продовження перевірки активів, які вже пройшли процес перевірки, та щодо перевірки майна, придбаного декларантами до призначення на посаду державної служби.

https://ua.korrespondent.net/ukraine/4640128-perehovory-z-yes-kabmin-pohodyv-dva-zakonoproekty

Джерело

Новини України