Хотіли продати за кордон партію психотропів на 9 млн грн. На Сумщині викрили групу осіб — СБУ

За інформацією: Суспільне Суми.

СБУ в Сумській області

За інформацією СБУ, на Сумщині викрили групу осіб, які намагались продати за кордон оптові партії психотропної речовини PVPАльфа-піролідинопентіофенон — синтетичний психосимулятор. на суму 9 млн грн. Як встановило слідство, до складу наркоугруповання входили декілька мешканців Сумської та Чернігівської областей.

Про це повідомили в Управлінні СБУ в Сумській області.

Для пошуку клієнтів фігуранти використовували власні зв’язки у кримінальних колах, а щоб переправити “товар” за кордон залучали власних наркодилерів, додали в СБУ.

Під час обшуків за місцями проживання та у складських приміщеннях у чоловіків вилучили 15 кг психотропної речовини PVP, незареєстровану вогнепальну зброю з набоями, мобільні телефони, флеш-носії та чорнові записи з доказами незаконної діяльності.

Наразі слідчі Служби безпеки вже повідомили обом організаторам наркоугруповання про підозру за ч. 2 ст. 15Замах на кримінальне правопорушення. Ч. 2 — замах на вчинення кримінального правопорушення є закінченим, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення кримінального правопорушення до кінця, але кримінальне правопорушення не було закінчено з причин, які не залежали від її волі., ч. 2 ст. 305 Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів. Ч. 2 — караються позбавленням волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна.Кримінального кодексу України. Злочинні дії одного з них також кваліфіковано за ч. 2 ст. 307Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Ч. 2 — караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. КК України.

Обидва чоловіки перебувають під вартою. Їм загрожує до 10 років ув’язнення, зазначили в СБУ.

Триває розслідування для притягнення до відповідальності усіх осіб, причетних до наркобізнесу.

Читати ще

Читати ще На Сумщині поліція затримала жінку, яку підозрюють у вбивстві співмешканця

Новини України