Українські вантажівки прорвали блокаду у ПП Корчова-Краківець. Як це було

У Корчовій українські вантажівки обійшли блокаду польських перевізників і виїхали з Польщі. Саме поліція допомогла українцям прорвати блокаду.

Про це повідомляє Do Rzeczy, пише DailyLviv.com.

Польські перевізники кілька днів протестують у селі Корчова на Підкарпатті, блокуючи кільцевий з’їзд з національної дороги №94 у бік прикордонного переходу.

– Ми хочемо відновлення дозвільної системи для українських перевізників, запровадження окремої черги для порожніх автомобілів в системі електронної черги та заборони реєструвати транспортні компанії зі східним капіталом, – сказав Томаш Борковський з Комітету захисту перевізників та транспортних роботодавців.

Через протест польських перевізників українські вантажівки були змушені стояти у черзі завдовжки майже 40 кілометрів на виїзд з Польщі в Україну. Протестувальники чітко заявили, що через війну пропускатимуть вантажівки з гуманітарною та військовою допомогою в Україну.

Читайте також: Час очікування на в’їзд з Польщі в Україну для вантажівок становить 140 годин

Українські водії вже хотіли силою прорвати блокаду. Тому поліція попросила міського голову розігнати акцію протесту.

Зрештою, саме поліція допомогла українцям обійти польський протест. – З неофіційної інформації я знаю, що була створена кризова команда, яка дала наказ поліції втілити таке, – сказав Томаш Борковський в інтерв’ю RMF 24.

На прохання воєводи та кризової групи офіцери супроводили українські машини на термінал. Колони складалися з 25 автомобілів у кожній і прямували до автостради А4 (відкрита лише для легкових автомобілів), а потім просто до прикордонного переходу Корчова-Краківець.

– Це порушення блокади, міліція провела три колони впродовж трьох годин. Кризова команда не вела зі мною переговорів, не спілкувалася і проігнорувала наш протест. Заступник міністра Вебер розмовляв зі мною вдень і знав, що це буде вирішено таким чином. Ми відчуваємо себе обдуреними, – каже Борковський.

Нагадаємо, у понеділок, 6 листопада, розпочався страйк польських перевізників у трьох пунктах пропуску.

Читайте також: Вантажівки на українсько-польському кордоні. В МВС повідомили про актуальну ситуацію (відео)

Джерело

Новини України