Тернополяни взяли участь у Міжнародному туристичному форумі, що відбувся на Вінничині

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Туристичний форум. Фото: Марина Дашкевич

Представники Тернопільщини взяли участь в Міжнародному туристичному форумі, який відбувся на Вінниччині. Упродовж трьох днів захід відвідали близько 130 учасників з різних областей України, Молдови та Польщі.

Про це Суспільному розповіла тернопільська турблогерка, менеджерка з туризму Марина Дашкевич.

"Перший день форуму відбувся в приміщенні палацу Потоцьких в Тульчині, або як його називають "Подільському Версалі". Захід відвідали представники туризму, влади та бізнесу з різних областей України. На п'яти дискусійних панелях експерти обговорювали актуальні проблеми розвитку туризму в Україні, обмінювалися досвідом, напрацьовували ідеї розбудови економіки громад під час війни. Адже туризм — це, в першу чергу, прибуткова сфера економіки, яка дає поштовх до розвитку територій та збереження історичної спадщини. Окрім цього, велика кількість мешканців окремих територій можуть бути залучені до прийому та обслуговування туристів, а це важливий чинник боротьби з безробіттям".

Ростислав Яцків і Марина Дашкевич. Фото: Марина Дашкевич

Експерт у галузі туризму з Тернополя Ростислав Яцків модерував дискусію: "Поділля — земля розквіту релігії, культур і цивілізацій".

"Під час виступів учасників неодноразово згадувалося що Поділля об'єднує три області Тернопільську, Хмельницьку та Вінницьку, які мають багато спільного. Ці території також єднає історія та спадок трипільської культури, яка представлена на Тернопіллі печерою Вертеба, що знаходиться в Чортківському районі. У ній розмістився унікальний музей трипільської культури".

За словами Ростислава Яцківа, організатори форуму — Тульчинська міська рада та Агенція регіонального розвитку Таврійського об'єднання територіальних громад.

"Під час форуму відбулося підписання Меморандумів про співпрацю з двома організаціями Республіки Молдови. А також продовжили підписання меморандуму з новими громадами, які увійшли до кластеру "Шляхами Трипільської Праматері", — розповів керівник асоціації Павло Ярмій.

Міжнародний туристичний форум. Фото: Марина Дашкевич

"Перший день Міжнародного форуму закінчився вечірнім випалом вогняної скульптури "Щедрик", схожої до тих, що випалювали в Тернополі на фестивалі гончарів "Не святі горшки ліплять". На другий та третій день відбувся практичний виїзд в рамках роуд-шоу "Туристичними шляхами Українського Поділля", під час якого знайомилися з перспективами розвитку туризму на Вінниччині, обмінювалися досвідом з місцевими громадами, досліджували нові об'єкти. В тому числі побували в атмосферному селі Буша, де як і на Тернопільщині в давні часи існувала трипільська культура. Окрім Буші відвідали населені пункти Томашпільської, Ямпільської і Могилів-Подільської громад", — каже Марина Дашкевич.

На Вінничині відбувся туристичний форум. Фото: Марина Дашкевич

Нагадаємо, в Чорткові презентували проєкт "Тепле Поділля — скарб України". Це 32 стенди про туристичні об'єкти Поділля. Кожен містить QR-код, за яким можна перейти на віртуальний тур, сайт або фейсбук-сторінку.

Новини України