«Сухі страви» для оборонців готують волонтерки з Вінниччини

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Сухі страви для оборонців. Фото: Суспільне Вінниця

"Сухі страви" для військовослужбовців готують волонтерки у Козятині. У пакети жінки насипають сушені буряк, картоплю, моркву, цибулю, капусту та спеції, розповідає Суспільному Валентина Олешко. Та обов’язково м’ясо для борщу, аби він був наваристий. Усього — 200 грамів сушених інгредієнтів.

Зараз жінки мають овочерізку. А ще рік тому працювали на тертках і м’ясорубках, розповідає Тетяна Біда.

Волонтерки готують сухі страви для оборонців. Фото: Суспільне Вінниця

"Приносили нам м’ясорубки ручні, позносили терточки, докупили, бо не вистачало нам терток. Були помічники, які хотіли терти", — каже Тетяна Біда.

Фото: Суспільне Вінниця

Допоки Олена Покиньчереда пакує сухий борщ, вдома її мама чистить горіхи для енергетичних батончиків. Бабусі — 90 років, розповідає Олена. Але всидіти без роботи вона не може.

"Моя мама не може сидіти без роботи. Хоч 90 років. Вона каже, якщо я сиджу вдома і нічого не роблю, то мені час іде дуже довго, шукай мені якусь роботу", — каже Олена Покиньчереда.

Фото: Суспільне Вінниця

Романова розповідає, цьогоріч овочі не купували. Їх приносять місцеві. Купують м’ясо. І сушені фрукти на батончики. Зараз жінки пакують найбільшу свою відправку, розповідає Романова.

Також ставлять у пакунок в’язаних шкарпеток. А ще жінки шиють адаптивний одяг для поранених. Його надсилають по Україні. Але найбільше — передають вінницьким медзакладам.

Сухі страви для військових. Фото: Суспільне Вінниця

Відгуки українських захисників надихають працювати й надалі, кажуть волонтерки. А тому жінки — зробленими запасами діляться й з іншими волонтерськими центрами.

Новини України