У Бершаді на Вінниччині вперше за чотири місяці відбулася сесія міськради: чи вдалося ухвалити нагальні рішення

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця

З травня місяця не приймається рішення по виділенню коштів про повернення ПДФ військовим. Про це говорить волонтер Олег Орлик.

"Це кошти, які мають піти на дрони. В мене діти воюють — два сини. Я не розумію, як депутати можуть не приймати ці питання. Сьогодні йдеться про чотири з половиною мільйонів гривень, які військові заплатили до нашого бюджету. Коли в країні війна, треба в першу чергу все робити для військових ", — сказав Олег Орлик.

На черговій 40 сесії Бершадської міської ради прийшли 31 із 34 депутатів. До них із проханням проголосувати за виділення грошей звернулася очільниця тамтешнього відділу освіти Оксана Тартачна.

"У мене залишається рівно місяць, щоб провести торги і закупити новий шкільний автобус для Лісничого, Михайлівки, Вовчка, Голдашівки, Романівки, Кидрасівки. Державою виділені кошти триста двадцять п'ять тисяч на НУШ. Їх треба освоїти до 15 грудня. Якщо цього не зробити, то знову повертатимемо в державу", — розповіла Оксана Тартачна.

Фото: Суспільне Вінниця

Серед тих, хто ігнорував сесію — депутат міськради Олексій Січак. Він пояснив Суспільному, чому разом із однодумцями не приходив на засідання.

"Ми не хочемо голосувати одним підняттям руки чи натисканням кнопки пакет документів, в якому розходяться цифри. Перед тим, як іти на сесію, ми готуємось. Ми за те, щоб бюджет голосувався по пунктах. Не пакетом приймався документ. Я і низка депутатів не будуть голосувати за пакетні голосування. Бо це є узурпація влади", — каже Олексій Січак.

Тривала сесія до восьмої вечора. Після тривалих дебатів із 35 питань порядку денного проголосували по 28.

"Дійшли згоди. Депутати від "Сила в єдності" пішли на зустріч цим рішенням. Дещо забрали, дещо підкорегували. Але загалом, на мою думку, не погана відбулась робота", — сказав депутат Євген Жабко.

Цього разу депутати підтримали рішення щодо виділення коштів по благоустрою громади та компенсацію різниці в тарифах. Комунальні працівники зможуть отримувати заробітну плату. Проголосували і за виділення коштів військовим та освітянам.

Новини України