Російські вояки посилили перевірки телефонів в окупованому Мелітополі – що шукають

Российские вояки усилили проверки телефонов в оккупированном Мелитополе – что ищут

Мешканцям Мелітополя потрібно чистити телефони перед виходом із дому. Інакше можна загриміти "на підвал" та отримати звинувачення у тероризмі.

Російські військові посилили заходи на окупованих територіях України: тепер вони зупиняють на вулицях місцевих мешканців і ретельніше, ніж раніше, перевіряють телефони.

Насамперед вони дивляться, на які канали люди підписані в Telegram та соціальних мережах, попереджають активісти із Центру національного спротиву.

"Противник активізував пошуки членів українського підпілля та посилює так звані "контрдиверсійні заходи"", — кажуть вони.

За оцінками ворога, на ніч окупованих територіях діють понад 5 тисяч партизанів. Вони здійснюють диверсії у тилу рашистів та знищують зрадників. Орки намагаються знайти в гаджетах місцевих жителів якісь зачіпки, які дають змогу обчислити підпільників.

Крім того, їх цікавлять настрої місцевих мешканців у захоплених містах.

"Росіян цікавлять телефони, а також Telegram-канали, на які підписані люди", — наголошують активісти.

Також представники ЦНС звернули увагу на те, що перевірки проводяться окупантами вибірково на вулицях і наявність паспорта зовсім не рятує від перевірки.

"Закликаємо українців чистити телефони перед виходом надвір", — порадили вони.

Також відомо, що російські каральні служби "пресують" на захоплених теренах тих, хто пред'являє не російський, а український паспорт. Відразу починаються "наїзди" і безліч питань щодо того, чому людина досі не отримала паспорт громадянина РФ.

Як правильно чистити телефон читайте за посиланням.

Джерело

Новини України