Дніпровський район Києва замовив барабани для «психологічного розвантаження» дітей в укриттях


Дніпровський район Києва замовив барабани для "психологічного розвантаження" дітей в укриттях

Ілюстративне фото (скриншот з відео) доповнено

Наприкінці квітня управління освіти Дніпровського району Києва замовило понад 300 шкіряних барабанів і 153 комплекти «молоточків для барабанів» в укриття нібито для психологічного розвантаження дітей під час повітряних тривог. Обійшлися музичні інструменти у 882 000 грн. Про це свідчать дані сайту Prozorro.

На закупівлю звернув увагу депутат Київради Леонід Ємець. За його даними, кошти вже сплачено, але теоретично їх ще можна повернути протягом 90 днів.

Кореспондент LIGA.net намагався отримати коментар Дніпровської РДА, проте телефон пресслужби не відповідає.

Ми також звернулися до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. В пресслужбі САП відповіли, що наразі не мають інформації, чи відкрито кримінальну справу за цим фактом.

Прокоментувати інформацію пообіцяли пізніше у Київській міській прокуратурі. 

ДОПОВНЕНО ОБ 11:59 15 ЧЕРВНЯ. Пресслужба Київської міської прокуратури так і не надала вчора коментар щодо історії з барабанами. Сьогодні на телефонні дзвінки не відповідає.

У пресслужбі КМДА запропонували надіслати письмовий запит, який буде перенаправлено у Дніпровську РДА.

У пресслужбі Дніпровської РДА відмовилися коментувати, запропонувавши зателефонувати у відділ освіти, який замовив барабани. На дзвінки на жоден з трьох телефонів у відділі освіти не відповідають.

У САП повідомили, що це не їхня підслідність.

ДОПОВНЕНО О 16:48. На сайті КМДА з’явилася реакція мера Віталія Кличка.

«…Ми виділяємо гроші районним адміністраціям на облаштування укриттів, а потім бачимо, як вони замість вирішення гострих питань безпеки закуповують, наприклад, барабани. Переконаний: правоохоронні органи мають дати оцінку такому використанню коштів головними розпорядниками», – сказав він на сесії Київради.

Источник

Новини України