З населених пунктів на лінії вогню поліцейські вивезли дітей на Вінниччину

Поліцейські Донеччини вивезли з небезпечного прифронту дітей у Вінницьку область.

З населених пунктів на лінії вогню поліцейські вивезли дітей на Вінниччину

Жодної дитини не залишилося в Єлизаветівці, Катеринівці та Очеретиному, які наближені до лінії фронту. «Білі янголи» супроводили до безпечного місця останню родину з двома дітьми. Загалом під час обов’язкової евакуації на Донеччині вже врятовано 126 дітей.

В руках — улюблені іграшки, а в очах – сльози. Так у Єлизаветівці прощаються з рідною домівкою Кирило й Христина. У випаленому росією, смертельно небезпечному селі дітей більше нічого не тримає — школа розбита, а всі друзі поїхали. 

Ще пів року тому, коли поліцейські привозили в Єлизаветівку гуманітарну допомогу, їх зустрічала зграйка дітей. Малеча провела екскурсію рідною школою, понівеченою ворогом. Тоді, незважаючи на обстріли, тут залишалося ще багато дорослих і малих.

Зараз ситуація критична. Щоб вберегти життя дітей, влада оголосила обов’язкову евакуацію. З Єлизаветівки, Катеринівки та Очеретиного поліція та волонтери оперативно вивезли 15 дітей. Батьки й самі вже не витримували життя під щоденним нищівним вогнем.

Останньою покинула район проведення бойових дій сім’я Кирила та Христини. Брат і сестра мріють про тишу та навчання в школі, де зможуть знайти нових друзів. З собою родина забрала домашніх улюбленців — пару папуг. Тепер вони житимуть у безпеці на Вінниччині.

Триває порятунок дітей з інших прифронтових населених пунктів Донеччини, де оголошено евакуацію.  Залишається евакуювати 128 дітей.

Вінниця.infо, відео поліції Донецької області

Джерело

Новини України