Удар «Іскандером-М» по бійцях 128-ї ОГШБр: розповідь жителів селища Зарічне

Удар "Искандером-М" по бойцам 128-й ОГШБр: рассказ жителей поселка Заречное

Як ми писали раніше, 5 листопада російська армія завдала ракетного удару по розташуванню військової частини ЗСУ в одному з прифронтових сіл Запорізької області.

Олександр Панченко – депутат місцевої селищної ради. В його родині постраждало четверо: його дружина (вчителька української мови та літератури у місцевій школі), її сестра та батьки. Приліт, каже Панченко, стався біля будинку батьків його дружини. Найважчі його дружина і сестра. Їх уже прооперували в одній з лікарень Запоріжжя.

За слова Олександра Панченка, попередньо 5 будинків в селищі знищені так, що не підлягають відновленню, ще майже 30 зазнали руйнувань. Також постраждали багатоквартирні будинки, пошкоджено десь 90 квартир.

«Цивільні, які постраждали, всі з тієї вулиці, куди був прильот.
Розліт уламків був дуже великий. Одну з постраждалих уламок травмував на великій відстані від місця прильоту.
Поруч з місцем атаки розташовані дві чотирьохповерхівки. Там вилетіло скло в квартирах, люди отримали різані рани. В однієї жінки була різана рана голови», — розповіла інша жінка.

Переважна більшість цивільних, які постраждали – щось робили на повір’ї. Осколки були невеликі, але коли вони потрапляють у тіло, то наслідки тяжкі.
У двох людей були травми в області паху. Там були дуже великі крововтрати. Жінку ушпиталили вже практично без свідомості, стільки крові втратила. Але жива, на щастя.

Про це повідомляє Євгенія Назарова, Радіо Свобода.

Джерело

Новини України