У Вінниці для пацієнтів після інсульту та черепно-мозкових травм провели майстер-клас з гончарства

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця

Як працювати з глиною відвідувачів центру реабілітації навчав гончар Віктор Булгаков. Заняття проводить разом зі своєю дружиною Катериною. З глиною, розповідає, працює 6 років. До повномасштабного вторгнення такі майстер-класи проводили для учасників АТО.

"Людина має набуті здібності, потрібен момент коли ми їх можемо проявити. Ось наші зустрічі — це для проявлення, виявлення звʼязків з глиною. Якщо хтось бере в руки глину, він гріє її, звикає", — сказав Віктор Булгаков.

Всього у майстер-класі взяли участь 20 осіб. Переважно, це пацієнти після інсульту та черепно-мозкових травм також для військових після травм, розповіла психологиня центру Ольга Дяченко. Для реабілітації такі майстер-класи надзвичайно корисні.

Фото: Суспільне Вінниця

"Дуже гарний терапевтичний метод для того, щоб наші пацієнти могли переключатися від своїх внутрішніх переживань, трохи свої емоції перносити в творчість", — сказала Дяченко.

Фото: Суспільне Вінниця

До майстер-класу доєднався і лікар-невролог Франц Лютц. Суспільному розповідає, до Вінниці з Німечччини приїхав ділитися досвідом. Дізнавшись про заняття з ліплення, вирішив долучитися.

"Ми в Німеччині проводимо такі майстер-класи для дітей у школах, це дуже гарний метод реабілітації, ліплення з глини розвиває дрібну моторику і відволікає від різних думок", — каже Франц Лютц.

Майстер-клас безкоштовний. Матеріал для заняття закупили за гроші центру, розповіла Олена Долинна. Готові вироби учасники забрали з собою.

Новини України