У прикордонній Сновській громаді на Чернігівщині будують перший в області модульний «Дія. Центр»

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Керуючий справами виконкому Сновської громади Володимир Карпенко. ФОТО: Суспільне Чернігів"Буде обладнано, облаштовано, мебльовано, і забезпечене технічним обладнанням, буде 15 робочих місць для працівників ЦНАПу цього. Попередньо зможуть записатися, щоб не чекати в черзі, окрім традиційних адміністраторів там буде облаштовано два робочих місця для фахівців, які будуть надавати паспортні дані, бо у нас з близькістю до кодонів не працює і фактично ліквідовано, це сектор міграційної служби, а тут буде два робочих місця і люди зможуть отримувати ці послуги тут, а не їздити у сусідні громади до Городні чи Корюківки".

У приміщенні модульного "Дія. Центру" буде конференц-зала, приймальня, а приміщення облаштують для обслуговування людей з інвалідністю.

Будують приміщення в рамках програми ЕGAP, що фінансується Швейцарією. На це передбачено 13 мільйонів гривень, розповідає Володимир Карпенко. На сьогодні місцевий ЦНАП, що надає 241 послугу населенню розміщений в 100-річній будівлі.

Будівництво «Дія. Центру» у Сновській громаді. ФОТО: Суспільне Чернігів

Одразу після будівництва він переїде надавати послуги у "Дія. Центр". Там поновлять надання послуг з отримання паспортів громадянина України, каже керівниця центру надання адміністративних послуг Лілія Терещенко.

"З 1 листопада припинив свою роботу відділ державної міграційної служби, позаяк відбулася територіальна реформа, вони перейшли на районний рівень і в громадах цього вже немає. Ви бачили в нас будується «Дія. Центр» і програма ЕGAP надає дві паспортні станції, і тоді ми зможемо оформлювати паспорти безпосередньо в громаді", — каже керівник центру надання адміністративних послуг Лілія Терещенко.

Керівник центру надання адміністративних послуг Лілія Терещенко. ФОТО: Суспільне Чернігів"З південного боку будуть встановлені сонячні панелі, вони будуть десь до 30 кіловатів, вони зможуть закумулювати сонячну енергію на випадок відключень і фактично можуть автономно далі забезпечувати надання послуг. Люди з інвалідністю матимуть змогу для отримання якісних послуг", — говорить Володимир Карпенко.

Термін експлуатації модульного "Дія. Центру" складає 20 років. Завершити роботи з будівництва планують до 30 грудня 2023 року.

Новини України