У Мелітополі, щоб набрати гарматного м’яса, «мобікам» обіцяють «клаптик землі» і списання боргів

В Мелитополе, чтобы набрать пушечного мяса, “мобикам” обещают “клаптик земли” и списание долгов

Мабуть, мобілізація в Мелітополі, як і в усій росії, йде з рук геть погано — тому окупанти зі шкіри геть лізуть, розписуючи всі принади військової служби за контрактом. Звичайно ж, усі їхні солодкі обіцянки — банальна брехня.

Взяв кредит, загинув — вільний!

Перепробувавши всі види наочної реклами, держдума рф вирішила піти іншим шляхом — і почала "лоскотати" жебракам росіянам і мелітопольцям, які залишилися в окупації, найболючіші мозолі.

Так, згадана держдума в першому читанні ухвалила законопроєкт про припинення зобов'язань за договорами поруки, укладеними з учасниками спеціальної військової операції, у разі їхньої загибелі або тяжкого поранення.

Якщо говорити простими словами, то члени сім'ї (дружина, батьки, діти), звільняються від сплати боргу.

— Для сім'ї, яка втратила годувальника, такий борг стає непосильною ношею. Ухвалений у першому читанні законопроєкт припиняє зобов'язання військовослужбовця, що випливають із договорів поруки, у разі його загибелі або визнання інвалідом I групи", — каже голова держдуми В'ячеслав Володін.

Утім, подібна нібито блага ініціатива вилізе боком для росіян і жителів "нових" територій.

Наприклад, "контори", які видають кредити — особливо "швидкі", які не потребують великої кількості документів від одержувача — або припинять позичати гроші населенню, або братимуть за користування кредитом шалені відсотки, щоб максимально убезпечити себе від ризиків.

Плюс закони законами — але "чорних" колекторів ще ніхто не скасовував. І кошмарити якусь вдову учасника "СВО" вони можуть абсолютно безкарно — з огляду на правове свавілля, що панує на Московії.

Звісно, спритні росіяни — особливо ті, хто збирається повоювати в Україні — відразу ж побіжать брати кредити, причому, під будь-які відсотки. Розрахунок тут простий: уб'ють — сім'я платити не буде, не вб'ють — зароблю стільки грошей, що зможу запросто погасити будь-який борг.

Таким чином плачевна ситуація з боргами за кредитами в росії буде тільки погіршуватися. А вона і без того плачевна.
Станом на вересень 2023 року борги росіян за кредитами вперше в історії рф перевищили 32 трлн рублів. Такі цифри наводять не "зрадники-іноагенти", а російський "Центробанк".

Лише з початку 2023 року борги за кредитами збільшилися на 3,3 трлн — це максимальні темпи щонайменше з 2015-го.
93% боржників — це громадяни працездатного віку (30-45 років), але такі, що не мають ні роботи, ні офіційного джерела доходу, ні житла, крім єдиного. Тож узяти з цих жебраків нічого.

Боржниками за кредитами є майже п'ята частина працездатного населення Росії — тобто, майже 19 мільйонів осіб.

Однак, повторимося, охочих повоювати в росії з кожним днем все менше і менше.

"Східноукраїнський гектар"

Крім списання боргів, майбутнім "мешканцям" чорних пакетів обіцяють видавати землю.

Так, у держдумі готують законопроєкт про виділення росіянам на тимчасово окупованих територіях України "східноукраїнського гектара". Ця програма буде аналогічною з раніше запровадженими "далекосхідним" і "арктичним" гектарами.

"Депутати" обіцяють довірливим "мобікам" і "добровольцям" земельні ділянки на ТОТ Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

— Уже зараз росія збільшилася більш ніж на 100 млн га, і цю землю після нашої перемоги доведеться комусь обробляти. У ДНР, ЛНР, Запорізькій і Херсонській областях пропоную розподіляти території між тими, хто безпосередньо брав участь у їхньому визволенні, — каже ініціатор "законопроєкту" одіозний депутат, завсідник студій Соловйова і Скабєєвої Олексій Журавльов.

Хто, будучи при здоровому глузді, поїде в район стертого в пил Дебальцевого, Маріуполя, Работиного, Авдіївки, або куди-небудь у Токмак або Василівку, які постійно обстрілюють, депутат Журавльов не уточнив.

Хочеш гроші? У мене багато грошей!

Окремо варто згадати про космічні для пересічного росіянина гроші, які обіцяють майбутнім військовослужбовцям. Наприклад, за поранення в період служби "визволитель" може отримати три мільйони рублів.

При звільненні після участі в "СВО" — за умови, що військовослужбовець визнаний непридатним до подальшої служби — він може отримати 3,13 мільйона рублів. А також страхові виплати в розмірі від 782 тисяч до 2,35 мільйона рублів — залежно від групи інвалідності, отриманої на війні.

А також ще страхові виплати: 78 тисяч рублів у разі отримання легкого каліцтва і 313 тисяч рублів — у разі отримання важкого каліцтва.

Однак є одна заковика — для того, щоб отримувати такі виплати, потрібно зібрати купу довідок, документів, виписок, заяв, документів. Деякі з них має видавати начальство того підрозділу, в якому "покалічений" проходив службу.

А таке начальство, з метою приховати кількість втрат, видає подібні "папірці" вкрай неохоче — або не видає взагалі. Або свідомо спотворює дані, щоб покласти належну компенсацію собі в кишеню.

Тому вочевидь, що в питанні мобілізації окупанти підуть звичним для себе шляхом. Нав'язливо рекламуватимуть свої "бригади" і "батальйони", промиватимуть мізки молоді…

А також набирати гарматне м'ясо шляхом терору і насильства.

По-іншому в умовах русского мира нічого не працює.

Джерело

Новини України