Загибель помічника Залужного: хто розслідуватиме справу і нові деталі про неї

Гибель помощника Залужного: кто будет расследовать дело и новые детали о нем

Загибель помічника головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного майора Геннадія Частякова внаслідок вибуху гранати розслідуватиме Державне бюро розслідувань.

Про це повідомила Нацполіція.

У поліції поінформували, що кримінальне провадження щодо вибуху гранати, який призвів до загибелі військовослужбовця, було скероване до ДБР.

"Сьогодні, 7 листопада, підслідність у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР поліцією Київської області за фактом підриву гранати в с. Чайки на Київщині, що призвело до загибелі військовослужбовця, прокуратурою була визначена за Державним бюро розслідувань", – йдеться в заяві поліції.

"Українська правда" повідомила, що у пресслужбі ДБР підтвердили цю інформацію. У відомстві зазначили, що до кваліфікації провадження додалася ще одна стаття – "Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем, вчинене в умовах воєнного стану".

Що відомо про загибель помічника Залужного

Частяков загинув увечері 6 листопада на Київщині у свій день народження. А його 13-річний син був тяжко поранений. Причиною загибелі став вибух гранати в одному з подарункових пакетів, які майор приніс із роботи додому. Це був пакет із пляшкою спиртного та подарунковими чарками у вигляді гранат.

Як розповів голова МВС Ігор Клименко, за попередньою інформацією слідства, Частяков висмикнув кільце подарованої гранати, спровокувавши трагічний вибух.

https://tsn.ua/ukrayina/zagibel-pomichnika-zaluzhnogo-hto-rozsliduvatime-spravu-i-novi-detali-pro-neyi-2445805.html

Джерело

Новини України