Новини | Одесу атакували ракетами «Калібр» та дронами на тлі грози у Чорному морі


Новини |
Одесу атакували ракетами "Калібр" та дронами на тлі грози у Чорному морі

Грозова Одеса уночі (ілюстративний скриншот) оновлено

Вночі 26 червня російські ракети, випущені з акваторії Чорного моря, долетіли до Одеської області, працює протиповітряна оборона, у передмісті чути вибухи. Про це повідомили як Повітряні сили, так і співрозмовники LIGA.net в місті та області.

01:57. Повітряні сили попередили: загроза пусків крилатих ракет «Калібр» з Чорного моря. Незадовго до 02:00 співрозмовник LIGA.net у передмісті Одеси повідомив, що нібито чув свист реактивного двигуна, характерний для крилатої ракети, після чого незабаром пролунали вибухи. Перехоплення чи приліт, невідомо. 02:06. Очільник місцевої ОВА Олег Кіпер підтвердив, що країна-терорист атакує Одещину: «Сили нашої оборони працюють, лишайтеся в укриттях до відбою повітряної тривоги та ні в якому разі не фільмуйте роботу ППО».

02:11. Неподалік Одеси ще й гроза, також гримить.


Новини |
Одесу атакували ракетами "Калібр" та дронами на тлі грози у Чорному морі

02:16. В місті та області «тихо»: чутно лише грім.

02:21. Одеська районна військова адміністрація пише, що до атаки залучені також і дрони-камікадзе.

Читайте також: Силам оборони, м’яко кажучи, не вистачає ППО – Ігнат

02:31. Повітряні сили пишуть, що відбій по ракетах, але не по «шахедах».

02:36. Анонімні моніторингові канали, які, за словами спікера Повітряних сил Юрія Ігната, дають «переважно правдиві дані», пишуть, що на півдні «попередньо чисто» і нібито всі ракети збила ППО.

02:52. Відбій по областях від колег Ігната. Там підтвердили, що в Одеській області спрацювала ППО, але про результати бойової роботи пообіцяли повідомити пізніше. Однак, пишуть ПС ЗСУ, «залишається загроза застосування ударних БпЛА» на Одещині.

Поки чекаємо на офіційну інформацію, подивіться унікальне відео, як росіяни замінували танк і пустили його на позиції ЗСУ. Він не доїхав близько 100 м: відео вибуху та хмари Вільсона.

  • 22 червня 2023 року був ракетний удар по Чонгарському мосту в Крим.
  • Вночі 24 червня Росія масовано ударила ракетами по Дніпру, Києву, Харкову, Кривому Рогу, Кропивницькому, Полтавській та Одеській областях.
  • Почитайте розбір від LIGA.net, як західні техногіганти допомагають Росії бомбардувати українців. Відомо, що 81% іноземних компонентів ракет РФ вироблено США.

Источник

Новини України