Звання Героя України просять присвоїти загиблому Михайлу Євтушинському з Вінниччини

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Михайло Євтушинський. Фото з відкритих джерел

Звання Героя України (посмертно) просять присвоїти загиблому захиснику з Вінниччини Михайлу Євтушинському. Відповідну петицію на сайті президента зареєструвала сестра військового Вікторія Петриків. наразі триває збір підписів.

Михайло Євтушинський (2001 року народження) був мешканцем села Савчене Городківської громади Тульчинського району. У 2019-му він підписав контракт на військову службу в 56-ту окрему мотопіхотну Маріупольську бригаду.

У грудні 2020 року захисник отримав посвідчення учасника бойових дій. Під час проходження служби він зі своїм підрозділом знищив не один десяток російької техніки, танків та живої сили противника, йдеться у дописі. Під час захисту Донецького аеропорту отримав контузію.

У березні 2023 року Михайло був відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України "Золотий хрест".

Загинув захисник 12 липня 2023 року під час ворожого мінометного обстрілу в районі населеного пункту Григорівка Донецької області.

"Я пишаюся своїм братом, його мужністю, силою духу. Не кожен зможе, дивлячись смерті в очі, стояти з побратимами пліч-о-пліч, не боячись за своє життя — рятувати інших та мужньо боротися за свободу своєї країни. Він — справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду — Герой України (посмертно)", — написала Вікторія Петриків.

Новини України