Призначили двох заступників, розподілили 110 мільйонів: у Прилуках відбулася 46-та сесія міської ради

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Суспільне Чернігів

Тетяна Пахомова відповідатиме за гуманітарну роботу, а Сергій Чміль — за сферу надзвичайних питань. Їх призначили новими заступниками міського голови Прилук під час 46-ї позачергової сесії Прилуцької міської ради. Вона відбулася 4 листопада. Обидва — депутати міської ради від фракцій "Слуга народу" та "Європейська солідарність" відповідно. Під час сесії депутати також розподілили понад 110 мільйонів гривень. З яких на ЗСУ та ТрО додали 22 мільйони, 40 мільйонів – зарезервували на ремонт захисних споруд. Докладніше про те, як пройшла сесія — читайте у матеріалі.

50 питань порядку денного

На 46-ту сесію (позачергову) Прилуцької міської ради, яку провели 4 листопада, прийшов 21 депутат. Це шість депутатів з фракції "Батьківщина", дві представниці фракції "За майбутнє", фракція "Слуга народу" у повному складі, "Наш край", "Сила і Честь", двоє представників від "Європейської солідарності", одна представниця від "Рідного дому". До порядку денного були включені чотири питання – дофінансування ЗСУ на сім мільйонів, поліції – 10 мільйонів, медиків – вісім мільйонів та внесення відповідних змін до бюджету.

12 жовтня депутати погодили виділення із бюджету 10 мільйонів. Після додаткового обговорення збільшили фінансування ЗСУ з семи до 17 мільйонів.

Виступ заступника міського голови Олександра Сивенка. ФОТО: Суспільне Чернігів"Остаточно затверджена міська цільова програма із загальним фінансуванням 27 мільйонів гривень. Іде мова про субвенцію з міського бюджету на рахунки ЗСУ", — пояснив заступник міського голови Олександр Сивенко.

За пропозицією міської голови Ольги Попенко роботу сесії продовжили після півгодинної перерви.

Міська голова Прилук Ольга Попенко. ФОТО: Суспільне Чернігів"Зібралися голови фракцій і ми вирішили, що ми повертаємося до порядку денного. Бо в нас на порядку денному ще близько 50 питань. Це всі питання, які стосуються життєдіяльності міста", — пояснила міська голова.

На цей час сесійну залу покинули двоє зі "Слуг народу" — Олександр Прозур та Юлія Марченко, а також Володимир Назім та Євгенія Авер’янова з фракції "Наш край". Кворум втримали Павло Сакадьол від "Батьківщини" та депутат від "Європейської солідарності" Артем Гензель, які прийшли на сесію.

Нові заступники міського голови

Порядок денний доповнили 32 питаннями. Серед них призначення двох заступників міського голови. Так, за пропозицією міської голови Ольги Попенко, Тетяна Пахомова, яка є депутаткою міської ради з фракції "Слуга народу" зайняла посаду заступниці з гуманітарних питань. Як пояснила Ольга Попенко, попередньо посаду обіймала Тетяна Шкуренко. Вона звільнилася три місяці тому.

Тетяна Пахомова — депутатка міської ради з фракції «Слуга народу». ФОТО: Суспільне Чернігів

Сама Тетяна Пахомова коментувати своє призначення відмовилася. Її колишній чоловік та чинний депутат Чернігівської обласної ради від "Слуги народу" Дмитро Пахомов прокоментував це так:

"Як президент обирає собі міністрів, так і міський голова обирає собі заступників. Міський голова дала пропозицію Тетяні стати заступником і вона погодилася. Це абсолютно нормально, коли так виходить. Коли ми йшли в політику, ми розуміли, що можливо доведеться брати на себе якусь відповідальність. В плані працювати".

Депутат Чернігівської обласної ради від «Слуги народу» Дмитро Пахомов. ФОТО: Суспільне Чернігів

Сергій Чміль, за пропозицією міської голови обійняв посаду заступника з надзвичайних питань.

"Дуже відповідальний, професійно ставиться до своїх обов’язків. В нього немає такого питання, яким би він не цікавився. Приємно, що його підтримали. Цей напрямок роботи дуже важливий у час, коли в країні йде війна", — сказала Прилуцька міська голова Ольга Попенко.

Сергій Чміль. ФОТО: Суспільне Чернігів

Сергій Чміль за цієї каденції міськради понад рік був секретарем міської ради, нині очолював відділ з антикорупційної діяльності:

"Я 14 років працюю в цих стінах, більшість питань були дотичні до мене і я розумію всю проблематику. Основне – довести роботу, яка була розпочата раніше. Дякую, що депутати підтримали. Це бачення міського голови. Якщо є така довіра, як раніше, коли я був секретарем. Це виклик, який на даному етапі потрібно виконувати".

За обох голосували під час повітряної тривоги.

Куди розподілили понад 70 мільйонів гривень

Решту понад 70 мільйонів гривень розподілили в ході подальшої роботи. Це фінансування міських цільових програм та капітальні видатки на поточні ремонти.

Начальниця фінансового управління Олена Ворона. ФОТО: Суспільне Чернігів

Зі слів начальниці фінансового управління Олени Ворони, 3,9 мільйона виділили на новий сміттєвоз для КП "Послуга", 40 мільйонів зарезервували для ремонту захисних споруд, ще понад чотири – на продовження вже розпочатих ремонтів та виготовлення проєктно-кошторисної документації, п'ять мільйонів – на ямковий ремонт доріг, 1,4 мільйона – на матеріальну допомогу прилучанам, 3,3 мільйона – на ремонт дитячої лікарні, понад мільйон виділили дитячо-юнацькій спортивній школі.

Новини України