Ексголова Формули-1 отримав величезний штраф і 17 місяців тюрми умовно

Ексголова Формули-1 отримав величезний штраф і 17 місяців тюрми умовно

Фото: Getty Images Берні Екклстоун

Берні Екклстоун намагався сховати гроші і був засуджений у Британії за податкове шахрайство.

Суд винесено вирок колишньому власнику Формули-1 Берні Екклстоуну. Останній визнав свою провину в податковому шахрайстві.

92-річний чоловік мав постати перед судом після звинувачень у неправдивих свідченнях британській податковій службі про свою фінансову діяльність. Раніше у 2015 році він стверджував, що володіє лише одним трастовим фондом, який заснував для своїх доньок.

Під час розслідування було встановлено, що Екклстоун має ще один фонд у Сінгапурі, де були незадекларовані сотні мільйонів доларів. Ексголова Формули 1 визнав, що раніше навмисне приховав цю інформацію, сподіваючись, що справа про його фінансову діяльність буде швидко закрита.

Зрештою, Екклстоуну довелося визнати, що він володіє трастовим фондом у Сінгапурі, в якому в 2015 році намагався приховати 650 мільйонів доларів.

Після визнання провини бізнесмен пішов на угоду та домовився з Управлінням з податкових та митних зборів Великої Британії про виплату штрафу у 803 мільйони доларів за 18 податкових років, повідомляє Sky News.

Окрім того Екклстоуна засудили до 17 місяців тюремного ув’язнення умовно.

Зазначимо, бізнесмен керував Формулою-1 з кінця 1970-х до січня 2017 року. За оцінкою Forbes, його статки становлять 2,9 млрд. доларів.

Нагадаємо, раніше сину Міхаеля Шумахера відмовили у посаді основного пілота у Williams.

 

Джерело

Новини України