З початку року у Вінниці капітально відремонтували 30 покрівель

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Вінницька міська рада

У Вінниці оновили ще вісім дахів багатоквартирних будинків. Загалом з початку року капітально відремонтували 30 покрівель.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Це багатоповерхівки за адресами: вулиця Стрілецька, 85, вулиця, Стрілецька, 93, вулиця Порика, 12, вулиця 600-річчя, 10, вулиця К. Коріатовичів, 145, провулок К. Коріатовичів, 5, вулиця Магістратська, 3. вулиця К. Широцького, 10.

Половина цих будинків — багатоповерхівки з плоским дахом. Це м’які (мембранні або рубероїдні) покрівлі. Під час робіт на покрівлях такого типу, за потреби, замінюють стяжку після чого — стелять нове покриття.

Ще кілька будинків — раніше мали шиферне покриття, яке під час капремонту будівельники замінили на покриття з металочерепиці. Також під час ремонту на таких покрівлях, зазвичай, обшивають димоходи та роблять водостоки.

Фото: Вінницька міська рада

Всього, з початку року, будівельники капітально відремонтували уже 30 покрівель. Ініціаторами усіх робіт виступили мешканці будинків.

Як зазначає директор департаменту житлового господарства Віталій Місецький, оновлення дахів — важливий крок в рамках підготовки житлового фонду до роботи в зимовий період.

Невідремонтований дах призводить до підтоплення конструктивних елементів будівлі та квартир. Ми сподіваємось, що завдяки проведеним роботам, в будинках буде комфортніше”, — зазнаичв Місецький.

Наразі комунальники працюють ще за кількома адресами: вул. Стрілецька 37; вул. М Кішки, 59; вул. Довженка, 38; вул. Заболотного, 6; вул. Болгарська, 4; вул. Політехнічна, 14; вул. Н. Левицького, 10; просп. Космонавтів, 16.

Новини України