Рятувальники Дружківки нагадали мешканцям правила безпечного використання опалювальних приладів

Рятувальники ДПРЧ-45 напередодні опалювального періоду в приватному секторі Дружківки провели інформаційну кампанію, під час якої нагадали мешканцям громади правила безпечного використання електрообігрівачів та пічного опалення.

Порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення – поширена причина виникнення пожеж у побуті в зимову пору року. Особливо коли на вулиці стоїть міцний мороз. Кожен прагне, щоб у його оселі було тепло та затишно, вмикає різноманітні електронагрівальні прилади, часто користується несправним пічним опаленням. Результат – замість омріяного тепла та затишку спостерігаємо виникнення пожеж, знищення матеріальних цінностей і подекуди життя. 

Для запобігання таким випадкам фахівці ДСНС регулярно проводять профілактичні рейди. Днями подібний пройшов в одному з приватних секторів Дружківки.

Довідка: З початку року на території Дружківської громади виникло 166 пожеж, з них 63 в житловому секторі, загинула 1 особа. Збитки від пожежі склали 69 млн. грн. Знищено та пошкоджено 43 будівлі.

Джерело

Новини України