Прихильниці путіна з Вінниці, яка говорила, що окупанти «мало бомблять», повідомили про підозру

38-річну жительку Вінниці судитимуть за виправдування збройної агресії росії проти України

Прихильниці путіна з Вінниці, яка говорила, що окупанти «мало бомблять», повідомили про підозру

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, досудовим розслідуванням встановлено, що 38-річна жителька Вінниці мала проросійські ідеологічні погляди та у розмовах зі сторонніми особами поширювала ворожі наративи, схвалювала рішення та дії керівництва російської федерації, висловлювала свою антиукраїнську точку зору.

«Підозрювана умисно висловила свою позицію щодо збройного конфлікту та агресії російської федерації проти України у розмові наступного змісту: «Мало бомблять. Та хай би бомбили ше раз. Сто раз би бомбили цю Україну».

На питання чи підтримує вона путіна, підозрювана відповідала: «Да, підтримую, то шо? При росії виросли. Забилі? А щас уже росія враг? Забилі то врємя? То шо, вже росія враг народа?»

Ця та інша протиправна діяльність вінничанки підтверджується зібраними у ході досудового розслідування доказами», — зазначено в повідомленні.

За вчинення інкримінованого злочину їй загрожує до 3 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП у Вінницькій області.

Жительці Вінниці повідомлено про підозру у виправдовуванні та запереченні збройної агресії рф проти України, а також глорифікації осіб, які здійснювали збройну агресію рф проти України, розпочату у 2014 році (ч. 1 ст. 4362 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вінниця.info, відео поліції

Прихильниці путіна з Вінниці, яка говорила, що окупанти «мало бомблять», повідомили про підозру

Жителька Вінниці виявилась палкою прихильницею путіна та війни проти України

Джерело

Новини України