Концерт, куліш, ярмарок і збір грошей для ЗСУ. У кропивницькому просторі МИР 2.0 закрили сезон «атмосферною гуртівкою»

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Кропивницький простір Мир 2.0. Фото: Суспільне Кропивницький

У кропивницькому просторі МИР2.0 відбулася "атмосферна гуртівка". Так закрили сезон-2023. Упродовж року на майданчику відбулися майже сотня різних подій — тренінгів, квестів, клубів, ярмарків, концертів.

Зі словами співорганізаторки МИР2.0 Катерини Колтунової, усі події були або просвітницькими, або, якщо це концерт чи виступ, — благодійними.

"З визначних подій було те, що до нас на відкриття нарешті приїхала Alyona Alyona. Це був безкоштовний концерт, без гонорару. Для нас було важливо запросити цю співачку, бо вона несе патріотичні сенси, які можуть почути діти й молоді люди. Також вона наша землячка. Видатним гостем став Володимир Шовкошитний. Це народний депутат першого скликання, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС, один з авторів Конституції, Декларації про суверенітет України й Акту проголошення незалежності України", — розповіла Катерина Колтунова.

Володимир Шовкошитний у Кропивницькому, 28 червня 2023 року. Фото: Facebook/Атмосфера Мир 2.0

Alyona Alyona в Кропивницькому, 28 травня 2023 року. Фото: Facebook/Атмосфера Мир 2.0

Концерт Alyona Alyona в Кропивницькому, 28 травня 2023 року. Фото: Facebook/Атмосфера Мир 2.0

Також на благодійних концертах виступали українська співака Люся Кава й "творчі волонтери" з Кропивницького. У просторі відновили формат "Теревенів". Це коли говорять про українську мову й українською мовою. Одна з таких зустрічей мала назву "Обʼєднані мистецтвом". На одному майданчику були письменники, поети, музиканти, танцівники, театрали. Також продовжили стендапи українською. І саме в цьому просторі — Мир 2.0 — відбулося весілля волонтерки й військового третього полку.

Весілля військового й волонтерки, вересень 2023 року. Фото: Суспільне Кропивницький"Для того ми й створювали цей простір, щоб єдналися серця, і люди могли відчути підтримку один одного. Вони мають можливість прийти й відтворити щось своє, зробити якусь класну творчу подію. Їм тут нададуть і допомогу, і якісь атрибути чи аксесуари", — сказала Катерина Колтунова.

Закриття сезону розпочалося о 13 годині. Пропонували козацький куліш, фронтові вареники, селфі-платформу, майстер-класи й виступи дітей. Крафтовики влаштували ярмарок, де продавали сир, мед, напої. Також збирали гроші на прилад нічного бачення для 4 окремої танкової бригади механізованого батальйону 2 роти.

Виступ танцівників у кропивницькому просторі МИР 2.0. Фото: Суспільне Кропивницький

Ярмарок крафтових виробів. Фото: Суспільне Кропивницький

Кропивничанка з козацьким кулешем. Фото: Суспільне Кропивницький

Один з майстер-класів. Фото: Суспільне Кропивницький

Кропивничанка Олена Нестеренко на "атмосферну гутірку" прийшла всією родиною — з чоловіком, сестрою, дітьми й племінниками.

"Ми обожнюємо заходи, які проходять в Мир 20. І пишаємося тим, що в нашому місті влаштовують акції на підтримку ЗСУ. Я спеціально не дивилася анонс на сьогодні, бо знала, що тут буде атмосферно. Тут майже як своя родина, тому що ми давно вже один одного знаємо й пишаємося тим, що є місце, де можна так класно провести час".

Закриття сезону-2023 в кропивницькому просторі МИР 2.0. Фото: Суспільне Кропивницький

Кропивничани на закритті сезону в кропивницькому просторі МИР 2.0. Фото: Суспільне Кропивницький

У просторі МИР 2.0 збирали гроші на прилад нічного бачення. Фото: Суспільне Кропивницький

Узимку центром для таких подій стане Кроп:Хаб, розповіла Катерина Колтунова.

"Зимою приміщення Мир 20 не може виконувати своїх функцій, бо в ньому немає опалення. Можливо, власник знайде орендарів, які тут працюватимуть. А ми тут ставимо на паузу й поки відтворюватимемо наші активності в просторі Кроп Хаб. Ми там прибираємо на зиму, щоб він був придатний для заходів. І, можливо, розширимося на інші місця".

Новини України