Із села Степове екіпаж «Білий Янгол» вивіз останніх цивільних

Під щільним ворожим вогнем «білі янголи» щодня евакуюють людей з Авдіївки та довколишніх сіл. Під час чергового рятувального рейсу екіпажу допомагає густий туман, який ховає їх від ворожих дронів та корегувальників. Ризикуючи життям, поліцейські за один день вивезли до безпечного місця 6 людей. Крім того, правоохоронці доставили людям свіжий хліб.

Головне завдання поліції — врятувати якомога більше людей. Перша зупинка поліцейського екіпажу — село Степове, яке розташовано лише за 200 метрів від позицій ворога.

Населений пункт, де до повномасштабного вторгнення мешкало 50 людей, наразі виглядає як суцільна руїна, тут не залишилося жодного вцілілого будинку. «Білі янголи» евакуюють із села двох останніх людей — літне подружжя. Їхній будинок зруйнований, тож вони погодилися виїхати до безпечного місця.

Далі правоохоронці заїжджають до Бердичів, аби вмовити евакуюватися літню жінку. Її попросили врятувати родичі, які зателефонували на гарячу лінію «білих янголів». Пенсіонерка категорично відмовляється виїжджати, але поліцейським і сину таки вдається її переконати.

Окрім того, співробітники поліції роздають хліб мешканцям, які все ще не наважилися евакуюватися.

«Бережіть себе! А найголовніше — залишайтеся живими, будь ласка», — обіймами та словами подяки проводжає «білих янголів» місцевий чоловік.

Дорогою до Авдіївки екіпаж заїжджає до села Орлівка, де щойно снаряд влучив у житловий будинок. З’ясувавши, що ніхто не постраждав і не потребує допомоги, поліцейські вирушають далі.

Авдіївка зустрічає правоохоронців ворожим вогнем з реактивної артилерії, мінометів та прильотами КАбів (керованих авіабомб). Маневруючи між вибухами, правоохоронці поспішають до приватного сектору, де на них чекають люди, які погодились евакуюватися.

Незважаючи на щоденні обстріли, поранених та загиблих містян, в Авдіївці ще залишається понад 1500 людей.

Правоохоронці закликають громадян виїхати до безпечних регіонів, адже кожен день в напівоточеному місті може стати останнім.

Гаряча лінія евакуаційної групи «Білий Янгол» на Авдіївському напрямку – 066 56 19 102.

Джерело

Новини України