Ганьба: підсумок мітингу-протесту, який сьогодні відбувся під стінами ЛОВА (відео)

Сьогодні, 3 листопада, біля Львівської обласної військової адміністрації відбулася акція протесту під гаслом «Спочатку — дрони, потім — стадіони!»

Акцію організували львів’яни, які вважають, що в час війни неприпустимо витрачати бюджетні кошти на  будівництво доріг, стадіонів, перекладення бруківки, озеленення міст тощо.

На думку протестувальників, гроші з державного, муніципального бюджетів, скарбничок територіальних громад мають, за максимумом, іти на допомогу армії заради перемоги. 

Сьогодні відбулася дев’ята за ліком акція протесту, яка розпочалася з ходи від пам’ятника Шевченкові, і закінчилася біля приміщення ЛОВА.

Як повідомив один з організаторів акції волонтер, громадський активіст Святослав Літинський, до протестувальників знову не вийшов начальник ЛОВА Максим Козицький.

Протест закінчився скандуванням: «Ганьба» на адресу обласної влади.

Натомість сьогодні у ЛОВА відбулося засідання робочої групи з контролю за належним використанням бюджетних коштів, Як повідомили в ЛОВА, на ньому розглянули 18 некритичних закупівель, але відмовилися лише від двох на майже 20 млн грн.

Нагадаємо, напередодні львів’яни отримали відповідь з Офісу президента на їхнє прохання — проконтролювати некритичні витрати.

«Відповідь: звернення надіслано у Львівську обласну державну адміністрацію для надання відповідей в межах компетенції»,- повідомив Літинський.

З такої відповіді, на думку активістів, випливає висновок, що Офіс президента України схвалює витрати на стадіони та спорткомплекси замість фінансування потреб військових.

Новину доповнюємо.

Джерело

Новини України