Про підприємця з Вінниччини, який отримав грант у проєкті «Варто Робити своє», написали в Форбс

Все життя Микола Ружицький із села Затишного, що на Вінниччині, працював на землі, в сезон обробляв до 15 га землі, а в міжсезоння працював водієм за кордоном. Повномасштабна війна застала чоловіка, коли він був у Німеччині. Після повернення в Україну одразу ж мобілізувався до війська. Повернувся додому Микола Федорович за станом здоров’я. Відновитися після фронту допомогла —  робота. Кошти на власну справу Микола Ружицький отримав у межах проєкту «Варто Робити своє» від Благодійного фонду «МХП-Громаді» та УВФ Мінветеранів. Історію воїна розповіли у журналі Forbes Ukraine.

Про підприємця з Вінниччини, який отримав грант у проєкті «Варто Робити своє», написали в Форбс

Заявку на участь у проєкті подала дружина Миколи Ружицького – Валентина. Радості від виграшу у гранті не було меж, адже можливість відкриття власної справи допомогли військовому відчути себе потрібним, а мрія про власну свиноферму нарешті здійснилася.

Спочатку родина планувала збудувати ферму на 20 голів, та завдяки підтримці — в господарстві буде 100 свиней. Тепер щоранку Микола разом із сином працюють на будівництві, адже очікують, що вже в лютому ферма повноцінно запрацює.

«Має бути свиноферма, зерносховище, зерносушарка, зернова сівалка…», — каже Микола Ружицький, і вже планує, що зможе забезпечити односельців не тільки якісним м’ясом, а й згодом — збудувати свій млин та робити запашну олію.

Завдяки підтримці Благодійного фонду «МХП-Громаді» та УВФ Мінветеранів чоловік зміг швидко реінтегруватися у соціальне життя та приносити користь суспільству, займаючись справою, про яку так довго мріяв.

Довідково. На початку цього року Благодійний фонд «МХП – Громаді» у партнерстві з Українським ветеранським фондом Міністерства ветеранів провів конкурс #Варто «РобиТИ Своє». За його умовами десятеро українців – ветерани та їхні сім’ї, а також родини загиблих – отримали від 500 000 грн до 1,5 млн грн на розвиток власного бізнесу.

Джерело

Новини України