Не лише мільйон снарядів: що передав Путіну Кім Чен Ин

Не только миллион снарядов: что передал Путину Ким Чен Ын

Північна Корея, ймовірно, поставила кілька типів ракет до Росії для підтримки її війни в Україні, а не тільки артилерійські боєприпаси.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на брифінг представників армії Південної Кореї у четвер, 2 листопада.

Військові Південної Кореї підозрюють, що за вказівкою Кім Чен Ина до Росії було відправлено певну кількість балістичних ракет малої дальності, протитанкових ракет і переносних протиповітряних ракет. Також КНДР, ймовірно, передала армії Путіна гвинтівки, ракетні установки, міномети і снаряди.

На брифінгу також йшлося про розширення співпраці Північної Кореї з Росією та Китаєм на тлі тривалої напруженості у відносинах зі Сполученими Штатами та внутрішніх труднощів, спричинених пандемією коронавірусу.

Раніше розвідувальне агентство Південної Кореї (NIS) повідомило, що КНДР відправила понад 10 партій боєприпасів до Росії для використання у війні проти України, зокрема понад 1 мільйон артилерійських снарядів.

В обмін на боєприпаси Північна Корея, ймовірно, отримала від Росії технологічну допомогу, зокрема, для модернізації свого арсеналу ядерної зброї та ракет.

https://tsn.ua/svit/ne-lishe-milyon-snaryadiv-scho-peredav-putinu-kim-chen-in-2442427.html

Джерело

Новини України