На Закарпатті 11 пацієнтів з гепатитом А перебувають в лікарні

На Закарпатье 11 пациентов с гепатитом А находится в больнице

Станом на четвер, 2 листопада, на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я Закарпатської області області перебувають 11 осіб з підтвердженим діагнозом “гепатит А”, серед них – 5 дітей.

Про це повідомили у Закарпатській ОВА.

У повідомленні наголосили, що назвати такі показники спалахом захворювання не можна.

“Спалах – це коли зареєстровано 3-5 випадків в одному середовищі, в одній сім’ї, колективі чи класі”, — пояснив на брифінгу директор департаменту охорони здоров’я ОВА Анатолій Пшеничний.

Загалом від початку року на Закарпатті було виявлено 125 випадків вірусного гепатиту А.

“Найчастіше хворіють діти, але може захворіти будь-хто в будь-якому віці. Найчастіше основними факторами захворювання є погані санітарні умови, відсутність очищеної води. Це так звана "хвороба брудних рук". Основна профілактика гепатиту А, що передається фекально-оральним шляхом, – це передусім дотримання санітарних норм”, – зауважив Анатолій Пшеничний.

Закарпатські чиновники зі сфери охорони здоров’я нагадали, що це сезонне захворювання має циклічний характер: його спалахи повторюються кожні 5-6 років.

“Наприклад, у 2009 році кількість хворих у нашому регіоні в 9 разів перевищувала теперішні показники, у 2013-14 роках – у 15 та у 2017–2018 роках – у 7–8 разів”, — йдеться у повідомленні.

https://tsn.ua/ukrayina/na-zakarpatti-11-paciyentiv-z-gepatitom-a-perebuvaye-v-likarni-2442577.html

Джерело

Новини України