В Одеській області покарають водія, який у нетверезому стані скоїв ДТП з постраждалою

Нагадаємо, автопригода за участю легковика та пішохода сталась 18 лютого ввечері в селі Златоустове.

Поліцейські встановили, що 23-річний місцевий житель, рухаючись населеним пунктом на автомобілі «ВАЗ», перевищив швидкість і під час зустрічного роз’їзду з іншим транспортним засобом здійснив наїзд на 70-річну жінку, яка в цей час ішла по краю дороги у попутному напрямку.

Потерпіла була доставлена до лікарні, де їй діагностували політравму, закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забій плеча, закритий перелом ноги. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, спричинені жінці тілесні ушкодження відносяться до категорії середньої тяжкості.

Поліцейські перевірили молодика на стан спʼяніння, за кермом він був тверезим.

«Зібравши достатньо доказів, ми під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження. Досудове розслідування провадження завершено і обвинувальний акт за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України скеровано до суду. За скоєне правопорушнику загрожує покарання штрафом від 51 до 85 тисяч гривень або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років», — прокоментував старший слідчий слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Віталій Недзельський.

Закликаємо всіх учасників дорожнього руху бути уважними, обережними і неухильно дотримуватися ПДР. Нагадаємо ті, що порушив цей водій:

— згідно з п. 12.3 ПДР, у разі виникнення небезпеки для руху або перешкоди, яку водій об’єктивно спроможний виявити, він повинен негайно вжити заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного для інших учасників руху об’їзду перешкоди;

— згідно з п. 12.4 ПДР, у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється із швидкістю не більше 50 км/год.

Березівський районний відділ поліції Одещини

Джерело

Новини України