«Росія призиває 150 000 чоловіків від 18 до 30 років. Фокус на населення окупованих територій», — голова ЗОВА Федоров — новини Бердянська

А з 1-го листопада 2024 року росіяни планують розсилати електронні повістки

«рф намагається максимально задіяти мобілізаційний ресурс українців на ТОТ», — Іван Федоров. Скріншот: «Зеінтерв`юер»

Одразу після «виборів путіна» окупанти узаконили вимоги до призову на захоплених територіях. Росіяни намагатимуться максимально використати мобілізаційний ресурс з українців.

Призовний пункти організовані не тільки в містах Бердянську і Мелітополі. Вони є в абсолютно кожному селі окупованої частини регіону. Лише офіційно вони намагаються призвати 150 тисяч з усієї «рф-ії». Фокус на захоплених регіонах України, — розповів Федоров в ефірі «Єдиних новин».

Голова ЗОВА дав дві поради чоловікам на ТОТ: виїжджати на підконтрольну територію або ж інші країни (окрім рф). А за умови насильного призову та мобілізації шукати варіанти здатися Силам Оборони України, щоб не виступити в ролі «гарматного м’яса» для окупантів.

Іван Федоров висловив розуміння, що обидва варіанти непрості, але вони прийнятні і мають право на життя.

Тим часом, «Спротив» повідомляє, що з 1 листопада міноборони рф почне його повноцінно використовувати, зокрема розсилаючи призовникам електронні повістки. Електронну повістку вважатимуть врученою через сім днів після її розміщення в реєстрі.

Тепер кожен мешканець ТОТ чоловічої статі після 1 листопада буде вважатися злочинцем і притягатиметься до відповідальності за неявку в окупаційний військкомат. Адже, більшість населення окупованих територій не мають доступу до інтернету і відтак і отримати інформацію про свою електронну повістку.

"Донесіть чоловікам в Бердянську: в них є 3-4 місяці, щоб виїхати і не воювати проти України", — військовий ЗСУ

Джерело

Новини України