Військовослужбовцям 95 бригади, що отримали важкі поранення під час захисту України, вручили медалі Міноборони

«За поранення» (важке)… Такі медалі від Міністерства оборони України вручили військовим.

Відомчі відзнаки отримали Юрій Гуцул, Сергій Сімак та Артем Карандюк.

У квітні 2022 року Юрій Гуцул був мобілізований до 95 окремої десантно-штурмової бригади. 12 травня 2022 року був важко поранений біля с. Довгеньке Донецької області, де, виконуючи бойове завдання, потрапив під ворожий обстріл.

Сергій Сімак — уродженець Чернігова. З жовтня 2012 -го по грудень 2022-го служив у 95 окремій десантно-штурмовій бригаді. Важке поранення отримав 16 березня 2022 року під с. Кам’янка Харківської області. Нагороду отримала його дружина.

Артем Карандюк у лютому 2023 року підписав контракт з 95 окремою десантно-штурмовою бригадою. Важке поранення отримав 29 травня 2023 року під Кремінною Луганської області, коли евакуйовував побратимів.

«Три Герої різного віку, але вклад кожного в Перемогу неоціненний. Одному з них 22. Молодий хлопець. Чоловік, який добровільно пішов захищати країну… Це про те, що захист держави, — це не про вік, а про мужність та позицію. Дякую кожному українському Захиснику. Дякую родинам, які підтримали вибір найближчих», — міський голова Сергій Сухомлин.

«Ці хлопці стояли на різних напрямках — у Донецькій, Луганській та Харківській областях… Велика честь вручати медалі захисникам, що повернулися з пораненнями. Поважати ветеранів, бути вдячним тим, хто стоїть на захисті, шанувати пам’ять загиблих — це три складові, з якими маємо жити…», — Андрій Забігайло, начальник управління у справах ветеранів війни.

 

Джерело: Житомирська міська рада

Джерело

Новини України