Загроза для Слов’янська та Краматорська: в ЗСУ розповіли про плани ворога

За словами бійця Станіслава Краснова, Сили оборони не лише обороняються, а й атакують на Лиманському напрямку.

РФ застосовує тактику «м’ясних штурмів», але ЗСУ вдається відбивати ці штурми / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Ситуація на Лиманському напрямку залишається напруженою, заявив в ефірі телемарафону командир взводу 1-го десантно-штурмового батальйону 95-ої ОШБР ЗСУ Станіслав Краснов. 

«Ситуація напружена, російські війська постійно намагаються атакувати, штурмувати. Це і піхотні штурми і штурми з великим скупченням бронетехніки. Але на цей час наша лінія оборони тримається міцно і навіть у деяких місцях нам вдалося перейти в контрнаступ, зайняти позиції та вирівняти лінію фронту. Вони зараз сконцентрувалися на селі Терни, намагаються його захопити, щоб вийти на висоти й потім просуватися на Лиман, а далі на Слов’янськ та Краматорськ», – зазначив Краснов.

Він також додав, що у більшості випадків РФ застосовує тактику «м’ясних штурмів» малими піхотними групами. 

Відео дня

«Вони намагаються пройти хоча б метр, застрибнути в якусь нору, часто закопуються просто серед трупів їхніх же побратимів. Але бувають, що вони можуть накопичити й ударне ядро бронетехніки. Наприклад, таке було кілька днів тому. 10 одиниць бронетехніки о 3 годині ночі намагалися прорвати нашу лінію оборони. Врятуватися змогло лише 4, 6 було спалено. І вся піхота, яка була на броні – вони теж були знищені на місці», – говорить Краснов.

Джерело

Новини України