Суд виніс вирок підполковнику зі Львівщини, який видавав безпідставні відстрочки від мобілізації

Кам’янка-Бузький районний суд Львівської області визнав винним підполковника Ігоря Н у недбалому ставленні до військової служби через видачу безпідставної відстрочки від мобілізації чоловіку призовного віку. Про це пише Zaxid.net з посиланням на судовий вирок

Як зазначає видання, раніше підполковник безпідставно виключав чоловіків з військового обліку. Військовому призначили 17 тис. грн штрафу.

У постанові суду, яку винесли у березні 2024 року, вказано, що підполковник Ігор Н. працює у одному з районний ТЦК та СП на Львівщині. У січні 2024 року посадовець ТЦК не проконтролював правомірність оформлення документів про відстрочку від мобілізації чоловіку призовного віку та передав матеріали керівництву, яке видало необхідні документи.

Щодо Ігоря Н. склали протокол про адмінправопорушення через недбале ставлення до військової служби. У суді він признав свою провину. При розгляді справи суд врахував, що військовий раніше не притягався до адмінвідповідальності.

У ЗМІ вказано, що згідно із судовим реєстром, у вересні 2023 року Ігоря Н. уже притягували до відповідальності за недбале ставлення до військової служби – підполковник безпідставно виключав із військового обліку офіцерів запасу.

Читайте також: Дружина звільненого воєнкома з Львівщини, яка працює у районній лікарні, задекларувала шість квартир

Справу розглянув суддя Маркіян Самсін, який дослідив усі матеріали справи та визнав Ігоря Н. винним у адмінправопорушенні, призначивши йому 17 тис. грн штрафу. Постанову ще можна оскаржити.

 

Джерело

Новини України