Небезпечні предмети правопорушник закопав у малолюдному місці в Одесі

Задокументували протиправну діяльність зловмисника працівники відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 разом із співробітниками управління карного розшуку ГУНП в Одеській області.

Поліцейські встановили, що небезпечні предмети правопорушник закопав у малолюдному місці неподалік Люстдорфської дороги та планував збути. Підшукавши «покупця» та отримавши від нього обумовлені 6 тисяч гривень за «товар», зловмисник привів його на місце схрону, де і передав гранати з запалами.

Слідчі разом зі спеціалістами управління вибухотехнічної служби обласної поліції вилучили з незаконного обігу небезпечні предмети, які, за висновками експерта, у конструктивному поєднанні відносяться до вибухових пристроїв.

«За наявності достатніх доказів, які ми зібрали, під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси, ми повідомили правопорушнику про підозру у носінні, придбанні, зберіганні та збуті вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Наразі встановлюється канал потрапляння заборонених предметів до підозрюваного а також інші особи, які можуть бути до цього причетні. Слідство триває», — повідомила слідча територіального підрозділу поліції Катерина Абхінадзе.

Джерело

Новини України