У Львові отруїлися двоє дітей та дорослих

Сьогодні зранку, 22 березня, у Львові в квартирі на вулиці Роксоляни, 25 (Залізничний район) сталось отруєння чадним газом. Про це повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони Львівської міської ради.

«Чадним газом отруїлись 10-річна дівчинка та 14-річний хлопчик, а також 34-річна жінка та 38-річний чоловік. Їх у стані середньої важкості доправили до лікарень», — йдеться у дописі.

В управління надали сумну статистику за цей рік: загалом від початку 2024 року по місту зафіксували 12 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 37 людей, з них 13 – діти.

Причинами цих отруєнь стало недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки.

Додамо, що основною вимогою для уникнення біди є:

  • притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення – через вікно, двері та вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу.
  • там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин – тобто газові котли чи колонки, цей комин також має бути чистим. У жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів.

Читайте також: на Львівщині від падіння «шахеда» сталася пожежа в лісовому масиві

Якщо одне з цих правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ.

Джерело

Новини України