Три копняки або 5-8 років позбавлення волі: конфлікт цивільного і військовослужбовців ТЦК

Тривають заходи з’ясування обставин події, що трапилась і яку було знято на відео з наступним розміщенням у мережі Інтернет.

Про це повідомила Служба зв’язків з громадськістю Сумського ОТЦК та СП, пише DailyLviv.com.

Сьогодні, 20 березня 2024 року, керівництвом Сумського обласного ТЦК та СП було встановлений факт конфлікту між цивільним громадянином та військовослужбовцями Шосткинського РТЦК та СП. Тривають заходи з’ясування обставин події, що трапилась і яку було знято на відео з подальшим розміщенням в мережі Інтернет. 

Читайте також: Львівський обласний ТЦК і СП розказав про 5 способів повідомити про корупцію

Керівництво Сумського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки всебічно сприятиме проведенню слідства. Діям військовослужбовців буде надана відповідна оцінка.

Водночас наполегливо рекомендуємо не ігнорувати прохання військовослужбовців пред’явити військово-облікові документи. Не ображати військовослужбовців, які після отриманих поранень на фронті гідно виконують поставлені завдання, і не втікати від них. Закликаємо уникати спекуляцій на цю тему. 

Читайте також: Штаб-сержант ТЦК брав хабарі будматеріалами

Також повідомляємо про відповідальність за ухилення та будь-яке перешкоджання роботі представників РТЦК та СП. Відповідно до частини 1 статті 114-1 Кримінального кодексу «Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період» тягне за собою позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

Читайте також: У Львівському ТЦК пояснили, чому затримали львів’янина і що передувало гучному інциденту (відео)

Джерело

Новини України