Голова Кам’янської райради побував на саміті у Бельгії

Голова Кам’янської районної ради Максим Чехута у складі делегації представників районних та обласних рад України від УАРОР, яку очолювала президент Асоціації Тетяна Егорова-Луценко, взяв участь в 10-му Європейському Саміті регіонів та міст (European  Summit of Regions and Cities), що тривав упродовж двох днів 18-19 березня у місті Монс, Бельгія.

Організатор – Європейський комітет  регіонів (European Committee of the Regions) – орган Європейського Союзу, що зосереджений навколо збирання та консолідації даних про потреби та інтереси регіонів в країнах Європи. Всього свої регіони представили 59 країн світу.

Після відкриття Саміту відбулося обговорення навколо актуальних питань та викликів щодо політики згуртованості (Сohesionpolicy), що є основою для посилення та розвитку регіонів у країнах членах ЄС, а також питання інвестицій у регіони. Одним із спікерів від України була Голова Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

Відбулося багато зустрічей, знайомств і контактів, виступів та дискусій.

Очільник району мав нагоду поспілкуватись з президентом (міським головою) міста Гданськ Олександрою Дулькевич. Відбувся обмін враженнями та думками про підсумки 10-го Європейського Саміту регіонів та міст.

Висловив пані президентці щиру вдячність за надання всебічної підтримки і безпекової, і соціальної багатьом громадянам України, у тому числі і з Дніпропетровщини.

На окремій сесії Саміту була розглянута дорожня карта забезпечення децентралізованого процесу відбудови України. У своєму виступі Президент УАРОР звернулась до представників всіх міст та регіонів – партнерів стосовно лобіювання ними інтересів перед своїми урядами щодо надання більшої кількості зброї для України. Перемога – основний пріоритет для українських громад, міст і регіонів.

Міжнародні експерти надають високу оцінку проміжним результатам реформи децентралізації і висловлюють готовність допомагати у її завершенні. Вони переконані, що саме місцеве самоврядування – ключовий інструмент у відбудові нашої держави.

Серед питань, що перебували в центрі уваги, – визначення нових можливостей для розбудови спроможності українських місцевих та регіональних влад та їхніх асоціацій;

підтримка партнерських відносин між українськими регіонами, містами та місцевими громадами та їх колегами в ЄС і країнах-донорах та ін.

У планах – міжнародна конференція з відновлення України, що пройде в червні у Берліні. Сподіваємося, що в роботі конференції візьмуть участь і очільники тих міст і регіонів, які найбільше постраждали в нашій країні.

Джерело

Новини України