Глава Rheinmetall запропонував створити для Європи аналог ізраїльського «Залізного купола»


Голова правління концерну Rheinmetall AG Армін Паппергер Фото: ОПУ

Генеральний директор найбільшого в Європі виробника боєприпасів Rheinmetall заявив, що лідерам ЄС слід розглянути можливість встановлення систем ППО малої дальності, подібних до ізраїльського «Залізного купола», повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

Заява Арміна Паппергера пролунала на тлі того, що столиці ЄС збільшують військові витрати через зростання побоювань загрози Росії континенту і прагнуть усунути давні обмеження в існуючих системах оборони.

Паппергер сказав, що протиповітряна оборона ближньої дії – це «те, що вони хочуть створити в Європі», вказавши на один із аспектів ініціативи, що підтримується Берліном, «Європейський небесний щит».

«Я також вважаю, що це хороша ідея – мати європейське рішення, подібне до «Залізного купола», – сказав він Financial Times.

«Залізний купол» має дальність дії до 70 км і використовується Ізраїлем з 2011 року для перехоплення ракет малої дальності.

Президент Євроради: Якщо не дамо Україні достатньо допомоги, щоб зупинити Росію, то будемо наступними

Аналітики назвали захист великих територій континентальної Європи аналогічною системою надуманою, але країни ЄС вклали кошти у низку технологій протиповітряної оборони.

Інший керівник європейського оборонного відомства заявив, що Європа вже має «всі можливості для створення повноцінних рівнів протиповітряної оборони».

Новини України